Trabzon'da bulunan STK'lardan ''Barış Pınarı Operasyonu'na'' destek

Trabzon’da bulunan bazı sivil toplum örgütleri ‘’barış pınarı operasyonuna’’ destek amaçlı basın toplantısı düzenledi.

17 Ekim 2019 Perşembe 16:31
Trabzon'da bulunan STK'lardan ''Barış Pınarı Operasyonu'na'' destek

Trabzon’da bulunan bazı sivil toplum örgütleri  Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde  ‘’barış pınarı operasyonuna’’ destek amaçlı basın toplantısı düzenledi. Metni okuyan Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca “Trabzon'da görev yapan sivil toplum kuruluşları olarak, geçmişin bilinmesini ve bu güne analiz yapılmasını önemli görmekteyiz. Bakın, Dünyaya yön vermek isteyenler ile onların boyunduruğu altında görülenler koro halinde Barış Pınarı Harekâtına karşı açıklamaları olsa da, TSK'nin meşru hakla gerçekleştirmekte olduğu harekâtın insanlığa huzur getireceğine olan inancımızı ifade ederek, Dünyanın ikiyüzlülüğüne dikkatleri çekmekte fayda mülahaza ediyoruz. Ve Milletin bağrından çıkan şanlı TSK' ya desteğimizi Trabzon' da ki Sivil Toplum Kuruluşları olarak kamuoyuyla paylaşıyoruz. Değerli Basın Mensupları, Ortadoğu'da, Türkiye- Suriye ilişkileri önemli yer tutmaktadır. Dünyanın bu coğrafyasında terörle insanlık yok sayılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, asıl varlıyla Hukuk içinde kalarak meşru haklarını kullandığı bir gerçektir. TSK'nin Barış Pınarı Harekâtı, bu meşru hakkın kullanılması olarak ortada iken, Dünya’nın her yerinde teröre yârdim ve yaltaklık yapanlar iç dünyalarını dışa yansıtarak alçaklıklarını görmekteyiz. Ortadoğu'da hiç bitmeyen Bati'nin çalışmaları ve uygulamaları; aynı dilden, aynı milletten olanlar arasında da destek görmektedir. Peki neden?

Dünya'da masun insanlara yapılan vahşet, insanlık dişi uygulamalar devam etmekteki gibi bu günde, AB, ABD, Çin, Rusya, Ortadoğu'da, Asya'da, Filistin' de, KKTC gibi ülkelerde insanlık dişi vahşetleri yaşayanlara karşı kayıtsız iken, TSK'nin Barış Pınarı Harekâtını neden sindirememektedir. Bölücü terörü kınamayanlar Doğu Türkistan'daki katliama ve acıya da sessiz kalmakta olduklar şahidiz. Kıbrıs' ta küvette katledilen çocuklara dünya şahit olduğu halde, kendi ülke halkının değerlerini taşımayarak açıklama yapan KKTC Kıbrıs Türk halkı üzerinde tarihi sorumluluğunun bilinciyle ve uluslararası hukuktan kaynaklana ve yükümlülükleri çerçevesinde, hem Ada' da ve hem de Doğu Akdeniz' de barış ve huzura katkı dün olduğu bu Cumhurbaşkanı da abeste iştigal etmiştir. Türkiye, hak sağlamaya devam edecektir. Trabzon'dan sivil toplum kuruluşları olarak ifade ediyoruz; 11.y y da Alp Aslan’ın Anadolu'yu Türk Müslüman kılması Türk kültür medeniyet tarihi bakımından vuku bulan çok önemli bir Türkiye adaletini, gücünü ve varlığını dün nasıl göstermişe bu günde gösterecektir. AB ü ABD'yi, Çin' i ve Rusya’yı bu coğrafyada Türk silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirmekte olduğu barış pınarı harekâtıyla, banış ve huzuru tesis edeceğinden destek olmaya çağırıyoruz. Bölgede barış ve huzurun sağlanmasını amaç edinen TSK'nin gerçekçiliğini kabul etmeye çağırıyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.