Trabzon'da ki taciz olayına bir tepkide Kadın Savunma Ağı'ndan

Kadın Savunma Ağı adına bir açıklama yapan Şerife Uyanık,Her gün artarak devam eden ve kamuoyuna yansıyabildiği kadar gördüğümüz çocuğa yönelik her türlü istismardan dolayı öfkeliyiz. Artık yeter diyoruz.

01 Kasım 2018 Perşembe 09:01
Trabzon'da ki taciz olayına bir tepkide Kadın Savunma Ağı'ndan

Kadın Savunma Ağı adına bir açıklama yapan Şerife Uyanık,Trabzon'un Ortahisar ilçesinde dün bir kız çocuğunun istismar edildiği ortaya çıktı. İstismar eden kişi önce gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Ardından hem görüntülerin ortaya çıkması hem de kamuoyunda yükselen tepkiler nedeniyle tekrardan gözaltına alınarak tutuklandı.Her gün artarak devam eden ve kamuoyuna yansıyabildiği kadar gördüğümüz çocuğa yönelik her türlü istismardan dolayı öfkeliyiz. Artık yeter diyoruz.
Çocuğa yönelik cinsel şiddet, çocuğun üzerinde kurulan iktidar ve gücün kötüye kullanımı ve tahakkümün bir sonucudur. Erkek egemen sistemin ortaya çıkardığı ve meşrulaştırdığı bu şiddet türüne karşı devletin tüm kurum ve kuruluşları, toplumun tüm kesimleri eşdeğer bir çalışma yürütmeli, çocukların istismar edilmesi engellenmelidir. Bir kez daha hatırlatıyoruz. çocuk istismarı çocuğa yönelik bir şiddettir ve şiddetle önlenemez.idam hadım linç gibi şiddet biçimleri çocukları korumak yerine şiddet ortamını besler. Çocuklar şiddetle korunmaz. 
Çocuklar savunmasız değil
Çocuklara yönelik şiddet ve istismar her geçen gün artarken istismarı önlemek ve çocukları korumak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bizler kadın savunma ağı olarak başta bu dava olmak üzere kadına ve çocuğa yönelik bütün davaların takipçisi olacağız. Çocuklar ve kadınlar için güvenli bir yaşam kurmak için dayanışma içerisinde mücadeleyi büyüteceğiz. Daha iyi bir yaşam için taleplerimiz net ve açıktır.
-Çocukların istismara maruz kaldığı şartları ortadan kaldırmak, önleyici ve koruyucu tedbirler almak ve bunların bir an önce kurumsallaşmasını sağlamak devletin öncelikli görevi olmak zorundadır. 
-Çocukların üstün yararına yasalar bir an önce çıkarılmalı ve bu konuda alanında uzmanların görüşleri alınmalıdır. Yasalar çıkarılırken sonuçları ile birlikte değerlendirilmeli, çocuğun dolaylı veya doğrudan zarar görmesinin önüne  geçilmeli. 
-Çocuk istismarını sadece cezaları arttırarak çözemeyiz. Bu konuda toplumun tüm kesimleri ile işbirliği yapılmalı, sağlık alanından eğitim alanına kadar her yerde, toplumsal yaşamın tüm alanlarında kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önüne geçecek programlar oluşturulmalı.
-Çocuk istismarı davalarının yargılanma süreçlerinin sağlıklı geçmesi için bütün illerde Çocuk İzlem Merkezlerinin açılması
-Çocuğa yönelik istismar haberlerinde çocuğu korumak öncelikli olmalıdır.  Görüntülerin yayınlanması istismar edilen çocuğu ve çocukları örselemektedir. Bu nedenle basının üzerine önemli sorumluluklar düşüyor. Çocukların görüntülerini paylaşmadan, çocukların zarar görmeyeceği şekilde haber yapılması ve bu konuda çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz.

Bizler çocuklarımızın özgürce, gelişimlerinin önünde hiçbir engel kalmayacak şekilde yaşayacakları bir ülkeyi kurmak için kararlıyız, buradan birbirimize ve çocuklara söz veriyoruz dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.