Trabzon'da sel mağdurlarına icra şoku

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Beşikdüzü İlçesinde 2016 yılında meydana gelen sel nedeniyle mağdur olan esnafa SGK ve Maliye’den icra kağıtları geldiğini ifade ederek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

16 Ekim 2019 Çarşamba 13:18
Trabzon'da sel mağdurlarına icra şoku

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde 2016 yılında meydana gelen sel felaketini yeniden TBMM gündemine taşıdı.

Milletvekili Kaya,2016 yılında Trabzon'umuzun Beşikdüzü ilçesinde son yüzyılın en büyük sel felaketlerinden biri yaşanmış ve 3 yurttaşımız hayatını kaybetmişti. Ayrıca, bu felaket sonrasında Beşikdüzü ilçemizde milyonlarca liralık hasar meydana gelmiş, dükkânlarını su basan esnaflarımız büyük zararlara uğramıştı. Şimdi, Beşikdüzülü sel mağduru bu esnaflarımıza Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliyeden icra kâğıtları gönderilmektedir. Yaşanan sel felaketinin etkisiyle çok büyük mağduriyetler yaşayan esnafımız, üzerine eklenen ve ülkemizi derinden sarsan ekonomik krizin de etkisiyle siftah yapamaz, kullandığı kredilerini ödeyemez, hatta evine ekmek dahi götüremez hâle gelmiştir. Bu esnaflarımıza devletimizin yardımcı olması gerektiğine inanıyoruz. Beşikdüzü esnafımızın devletimize olan kredi borçlarının faizlerinin silinmesini, borçlarının yeniden yapılandırılmasını ve imkânlar çerçevesinde ödemelerinin ötelenmesini talep ediyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.