Trabzon'da tiyatro festivali zamanı

20.Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali 2 Mayıs'ta başlıyor

22 Nisan 2019 Pazartesi 13:34
Trabzon'da tiyatro festivali zamanı

Trabzon Devlet Tiyatrosu önderliğinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Zorlu Grand Otel’in katkılarıyla 2-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan 20. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’ne Romanya, Ukrayna, Hırvatistan, İspanya, Rusya, Yunanistan, Fransa ve Gürcistan olmak üzere 8 ülke katılacak. Katılımcı ülkelerin her gün bir oyunla seyirci karşısına çıkacağı festival, geniş kalabalıklardan oluşan bir kortej yürüyüşüyle 2 Mayıs’ta Atatürk Alanı’ndan (Meydan) start alacak. 14 gün boyunca dolu dolu bir programla seyirci ve sanatseverleri ağırlayacak olan Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun Müdürü Elvan Saliha Karahasan, 20. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali organizasyonuna ilişkin şu şekilde konuştu: “Bu yılki festivalimizi daha geniş bir zamana ve verimliliğe yayma düşüncemiz var. Bu yıl 20. Yıl olması hasebiyle festivalimiz daha farklı olacak. Trabzon’daki seyircilerle buluşmak için sabırsızlıkla bekliyoruz. “

BU FESTİVALDE YOK YOK

Konuşmasının devamında festival programına ilişkin bilgiler de paylaşan Karahasan, “Biletlerimiz bugün açıldı ve ilk günden bitmek üzere.  2 Mayıs saat 19:00’da ‘Korkut Ata’ oyunumuzla seyirci karşısında olacağız. Ardından Ukrayna ‘Bir Boksorün Kalbi’ oyunuyla, Ankara Devlet Tiyatrosu ‘Kontrabas’ oyunuyla, Romanya ‘6. Koğuş’ oyunuyla, İspanya ‘Şefler’ oyunuyla, Hırvatistan ‘Pentimento’ oyunuyla, Gürcistan ‘Ev Sahibi ve Misafir’ oyunuyla, Ankara Tiyatrosu ‘Eyvah Nadir’ oyunuyla, Rusya ‘Genç Werther’in Acıları’ oyunuyla, Yunanistan ‘Koltuk Değnekleri’ oyunuyla  ve Fransa ‘Sıradışı Zamanlar’ oyunuyla seyirci karşısında olacak. Programımızın devamında atölye çalışmaları bölümü olacak ve bu kapsamda da seramik, karikatür, ebru sanatı, dans, yazarlık ve hikaye anlatımı, maske yapımı, Çocuklarla Karagöz, atölyeleri kurulacak. Keçe Peri ve Keçe Çizgi Workshoplarının yanı sıra sevgi ağacı, resim boya realizasyon teknikleriyle dönüşüm ve Gestalt Sahneleme Tekniği ve Karakter Yaratımı çalışmaları yapılacak. 8 Mayıs saat 12:00’da Zorlu Grand Otel’de onur konuğumuz Olcay Kavuzlu ile söyleşimiz olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Son Güncelleme: 22.04.2019 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.