Trabzon'da vektörle mücadele ediliyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadelede hız kesmiyor

20 Mart 2021 Cumartesi 16:52
Trabzon'da vektörle mücadele ediliyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, vektörle (hastalık yayan canlı) mücadeleye termal ve kanal sisleme çalışması ile devam ediyor.  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehirde daha rahat bir yaz mevsimi geçirilmesini sağlamak adına sivrisineklerin kışlak alanı olan rögar, kirli su, yağmur suyu, bakslar ve menfezlerde vektörle mücadele çalışmalarında hız kesmiyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan 10 ekip, 18 ilçede termal ve kanal sisleme ile vektörle mücadele çalışması yürütüyor.
 
TERMAL VE KANAL SİSLEME ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerimiz, Trabzon’u daha temiz daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek ve toplum sağlığını korumak adına, 18 ilçemizde vektörle mücadele çalışmalarına yoğun şekilde devam etmektedir. Bu doğrultuda yaşamın her alanında insan sağlığını ve güvenliğini tehdit eden vektörlerle kış mücadelemiz, termal ve kanal sisleme çalışmalarımızla sürmektedir. Kentimizde vektörle mücadele hizmeti ile sivrisinek, karasinek, fare vb. gibi vektör (taşıyıcı) popülâsyonların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması hedeflenmektedir. Vatandaşlarımız da Alo 153 nolu hattımızı arayarak bu yöndeki şikayet ve taleplerini bizlere iletebilirler. Vektörle mücadele çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.