Trabzon'da yeni terminalin yeri tartışması büyüyor

Trabzon'da Değirmendere'de yeni yapılacak otogarın yeri tartışılmaya devam ediyor.

02 Eylül 2021 Perşembe 13:12
Trabzon'da yeni terminalin yeri tartışması büyüyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin projesi olan yeni terminalin yapılacağı Değirmendere'nin dere yatağı olması nedeniyle tepkiler gelmeye devam ediyor.

CHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, yeni yapılacak otogar yeri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Oyman, şu ifadeleri kullandı: “1 yıldır rapor, rapor dememize rağmen ihalesi tekrarlanan Otobüs Terminalinin yapılacağı alanın güvenliği için bir türlü rapor sunmayan Trabzon Büyükşehir belediyesinin yerine raporu kamuoyuna biz paylaşıyoruz. Rapor sonucuna göre; Trabzon İli Ortahisar (Merkez) İlçesi’nde bulunan Değirmendere Deresi dere yatağının, 500 yıllık taşkın tekerrür debisini geçirecek şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Trabzon İli Ortahisar İlçesi’nde bulunan Değirmendere Deresi dere yatağının üzerindeki sanat yapılarının, 500 yıllık taşkın tekerrür debisini geçirecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.”

KURUL TANIMAMAKTIR

“Hal böyleyken bu bölgeyi düzenlemek yerine 2023 yılına 100 Milyonluk terminal binası yatırımı yapmak ve üstüne utanmadan “ileride tren garı” yapacağız demek tamamen sorumsuzluktur, kural tanımamaktır. Gerçek; taşkının yüksek riskli olduğu Değirmendere bölgesinde Tarım ve Ormancılık Bakanlığı, hazırladığı raporuyla bölgede düzenlenme öneriyor, şehrimizin yöneticileri terminal binası için bu bölgede inatlaşıyor. Bu cesareti kimden alıyorlar? Sadece Ortahisar ilçemizde değil, bu bölgedeki tehlikeye duyarlı olan herkesi Terminal projesinin bu bölgede yapılmaması ve Değirmendere çevresinin yeninden düzenlenmesi için ses çıkarmaya davet ediyorum.”

Son Güncelleme: 02.09.2021 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.