Trabzon'da zam protestosu

Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilciliği tarafından ‘5. Dönem Toplu Sözleşme Sürecinde, Kamu Çalışanları ve Emeklilerine verilen zam oranları protesto edildi.

19 Ağustos 2019 Pazartesi 13:58
Trabzon'da zam protestosu

Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilciliği meydan parkında düzenledikleri basın açıklaması ile 5. Dönem Toplu Sözleşme Sürecinde, Kamu Çalışanları ve Emeklilerine verilen zam oranları protesto etti.
Tüm Türkiye’de ortak yapılan basın açıklamasında, metni Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Dilber okudu.

Toplu Sözleşme görüşmelerinin büyük bir hayal kırıklığına doğru gittiğini ifade eden Dilber, “Geçtiğimiz yıl gerçekleşen resmi enflasyon yüzde 20.3 oldu. 4 kişilik ailenin vazgeçmeyeceği zorunlu harcama tutarı bin 32 lira artarken memur maaşlarına koca bir yıl için toplam 441 lira zam yapıldı. TUİK açıklamasına göre yalnızca kiraya son bir yıl içinde gelen zam 100 lira, ailenin aylık gıda harcamasına gelen zam ortalama 197 lira, doğalgaza  bir yıl içinde gelen zam yüzde 18.6, elektriğe yüzde 34,8 zam yapılmış. Mutfak yangın yerine dönmüş memurun, emeklinin bütçesi tarumar olmuş” dedi. 

Dilber, "Hayat pahalılığının bütün zorluklarını hep birlikte yaşıyorken memura ve emekliye reva görülen zam, revize edilmiş hali ile 2020’nin tamamı için yüzde 8.2, 2021’in tamamı için yüzde 6.1… Teklifler böyleyken şu anda yıllık enflasyon, yaz ayları olmasına rağmen yüzde 16,55, çarşının, pazarın durumunu görüyoruz. Sadece kira ve gıda son bir yılda 297 lira zamlanmışken, bize son teklif edilen yüzde 4, önümüzdeki yılın ilk 6 ayının ortalama maaşa 160, en düşük maaşa 120 lira artış demek. Bu ne anlama geliyor arkadaşlar? Hükümet, enflasyon bile altında zam teklif ederek resmen bizleri sefalete sürüklüyor* diye konuştu. 

Dilber, sözlerine şu şekilde devam etti:  “20 gündür masayı verimli kullanmayıp pazarlıkları heba edenlerin, iki günde ne yapabilecekleri soru işaretidir. Süreç henüz sonlanmamışken, bir şansımız daha varken sözleşmeliler, vergi dilimleri, yardımcı hizmetler, ek gösterge, bayram ikramiyesi gibi az önce ifade ettiğim konularda adım atılması yönündeki ısrarımız bir kere daha yineliyorum. Gelin bir memur paketi hazırlayalım ve bu saydığım konuları 1 Ekim’de TBMM gündemine getirerek memurların yaralarını saralım” 



 

Son Güncelleme: 19.08.2019 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.