Trabzon'daki taciz olayına yayın yasağı

Radyo Televizyon üst Kurulu, Trabzon’daki taciz olayı ile ilgili görüntülere yayın yasağı getirdi.

01 Kasım 2018 Perşembe 13:56
Trabzon'daki taciz olayına yayın yasağı

Trabzon’da küçük kıza cinsel taciz olayına ilişkin sosyal medyada paylaşılan video görüntülerine yayın yasağı getirildi. 
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan yapılan açıklamada, “Trabzon 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 31/10/2018 tarihli ve 2018/2949 D.İş sayılı kararı ile; Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2018/16637 soruşturma dosyasına konu cinsel istismar suçuna ilişkin delil kapsamındaki CD görüntülerinin paylaşılmasının yasaklanmasına, ayrıca dosyayla ilgili olarak cinsel istismar suçuna ilişkin kamuoyuna bilgilendirme amacıyla yetkililerce yapılacak açıklama ve basın özgürlüğü kapsamında yasal sınırı aşılmaksızın basın kurumlarınca yapılacak olayın haber olarak sunulması hariç olmak üzere soruşturma ilgili gerçeğe aykırı haber, yorum ve bilgi paylaşımında bulunan şüphelinin kimliğini açık edecek yayın ve yorumda bulunan ve toplum huzurunu bozacak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek, kişileri suç işlemeye teşvik edecek haber ajanslarıyla, yazılı, görsel ve sosyal medya dahil yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir. Tüm medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara duyurulur” dendi. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.