Trabzon'dan aşı karşıtlığına sert eleştiri! "Kabul edilebilir bir durum değil"

23 Temmuz 2021 Cuma 15:39
Trabzon'dan aşı karşıtlığına sert eleştiri! "Kabul edilebilir bir durum değil"

TİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çavga, aşı muhalifliği yapanlara eleştiri sıraladı. 

Çavga, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Pandemi süresince turizm işletmecisi ve STK yöneticisi kimliğim ile bir çok konuda eleştiriler yapmıştım.

Uygulanan  tedbirlerdeki tutarsızlıklar, desteklerin yetersizliği, turizmcilerin yaşadığı mağduriyetlerler, bu eleştirilerin başını çekmiştir.

O süreçte ki aksaklıkları doğrudan eleştiren biri olarak da bugün de “biz” kaynaklı aksaklıkları dile getirmek sorumluluğunu hissetmekteyim.

Bu eleştirilerim;

Devletimizin aşıya ulaşmış olmasına ve aşıyı vatandaşına ulaştırmak için tüm gayretleri göstermesine rağmen aşı muhalifliği yapanlara…

Geçen yıldan örnek almamışcasına maske mesafe ve temizlik kurallarını yok sayarak yaşamını sürdürenlere…

Tarihteki pandemilerin 1-2 yılda bitmediğini bildiğimiz halde, pandemi bitmişcesine yaşamını sürdürme gayretinde olanlara gelsin…

Aşı yok! Aşı bulamadık! …Bu eleştiriler ve veryansınlar havada uçuşurken bugün yeterince aşı olmasına rağmen aşıya muhalefet edenlere sessiz kalmak insanlığa aykırı bir durumdur.

İşletmelerimizde bir tane bile misafir bulamadığımız günleri gördüğümüz halde, bugün gelen misafirlerimizin kurallara uymamasına sessiz kalışımız kabul edilebilir bir durum değildir.

Kıymetli insanlık;

Bir çiçek açmayla bahar gelmez. 
Yalancı bir bahar yaşıyoruz!
Felaket tellalliği olarak yorumlamayın lütfen. 
Rakamlar ortada.

Covid 19 Delta türünün tüm dünya ile birlikte ülkemizde de hızla yayıldigı, sonbaharda kapanmaya kadar gidebilecek bir salgın riski gün gibi ortada iken; bu kadar bilinçsiz davranmamızın sebebini cidden merak etmekteyim. Şu ana kadar üç milyon insan öldü dünyada… Birbirimize şaka yapıyor olmalıyız! Ama inanın hiç şaka yapacak bir durum değil. Trajedenin tam ortasındayız.

Vaka sayısı 9500’lere dayanmış. İkinci doz aşı ortalamamız tüm imkanlara rağmen sadece %34’lerde.

Aşı olmamayan, maske ve mesafe kuralına uymamayanlar, kul hakkına girdiklerini unutmamalıdırlar. 

Kendileri ile birlikte ailesi,çevresi ve toplum sağlığını riske attıklarını, kamu düzeninin işleyişine engel olduklarını unutmamalıdır. 

Uçakta yasak yokken havaalanında mesafe kuralı uygulamak ne kadar saçma ise, bunca badireye rağmen tedbirlere uymamak ve aşıya karşı direnç göstermek mislisiyle aynı durumdur!…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.