Trabzon dikkat! Yapılandırma için son tarih 31 Aralık

TİSKİ Su, atık su ve katılma payı borcu olan abonelerle ilgili yapılandırma başvurularını almaya başladı

04 Aralık 2020 Cuma 09:43
Trabzon dikkat! Yapılandırma için son tarih 31 Aralık

Su, atık su ve katılma payı borcu olan abonelere yönelik başlatılan yapılandırma süreci devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü başvuruları e-Devlet üzerinden de almaya başladı. Başvuru için son tarih 31 Aralık 2020

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, 17.11.2020 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 Sayılı, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” hükümleri gereğince borçlu abonelerin başvurularını almaya devam ediyor. 7256 Sayılı Kanun kapsamında su, atık su ve katılma payı borcu olan vatandaşlara büyük kolaylıkların sağlandığı yapılandırma süreci için son başvuru tarihi 31 Aralık 2020.

FAİZLERDE YÜZDE 90 İNDİRİM YAPILACAK
Kanun hükümleri gereğince, 31.08.2020 tarihinden (bu tarih dahil) önceki dönemlere ait su, atık su ve katılma payı borcu bulunan abonelere, peşin ödeme yapmaları halinde gecikme faizlerinde yüzde 90 oranında indirim uygulanacak. Ayrıca borçlu abonelere, 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeme kolaylığı imkânı sağlanıyor. Taksitler ikişer aylık dönemler halinde ödenecek olup, ilk iki taksitin süresi içerisinde ödenme zorunluluğu bulunuyor. İlk 2 taksitten herhangi birinin zamanında ödenmemesi halinde yapılandırma bozulacak. Öte yandan ilk 2 taksitin ödenmesi akabinde devam eden 1 takvim yılı içerisinde ikiden fazla gecikme olması halinde aboneler, bu fırsattan yararlanma haklarını kaybedecekler.

BAŞVURULAR E-DEVLETTEN DE YAPILABİLECEK
Bu kanuna göre 31.08.2020 tarihinden (bu tarih dahil) önceki dönemlere ait ödenmemiş; su, atık su ve katılma payı borcu bulunan abonelerin, borçlarını yapılandırmaları için en geç 31 Aralık 2020 tarihine kadar dilekçe ile TİSKİ Genel Müdürlüğü Ana Hizmet Binası, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren vezneler ve tüm ilçelerde bulunan TİSKİ İlçe Şefliklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra pandemi sürecini de dikkate alarak vatandaşların daha hızlı ve kolay şekilde başvuru yapabilmelerini sağlamak adına başvuruları e-Devlet üzerinden online olarak almaya da başladı. 

BİR TIKLA BORÇ YAPILANDIRILABİLECEK 
TİSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “7256 Sayılı, ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’ hükümleri gereğince borçlu abonelerin başvurularını yoğun bir şekilde almaya devam ediyoruz. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVİD-19 salgını kapsamında, şehrimizde de vaka sayılarının yüksekliğini göz önünde bulundurarak, borçlu vatandaşlarımızın borçlarını yapılandırmalarını daha sağlıklı bir ortamda gerçekleştirmeleri adına bazı yeniliklere imza attık. Bu kapsamda; su, atık su ve katılma payı borçlarını yapılandırma işlemlerini vatandaşlarımızın daha hızlı, kolay ve sağlıklı bir ortamda yapabilmelerine olanak sağlamak adına, başvuruları e-Devlet üzerinden de almaya başladık. Borçlu vatandaşlarımız gerek hizmet binalarımıza gerekse de veznelerimize gitmelerine gerek olmadan bu kritik süreçte evlerinde kalarak borçlarını online şekilde yapılandırabileceklerdir” denildi.

TİSKİ’DEN 4 YENİ ONLİNE HİZMET 
TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açılamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun bizlere gösterdiği, vatandaşlarımıza daha hızlı, etkin ve kolay hizmet sunma hedefi doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Teknolojik gelişmeleri oldukça yakından takip eden İdaremiz, vatandaşlarımıza iş ve işlemlerinde kolaylık sağlamak adına; e-Devlet üzerinden, borç yapılandırma başvurusu, aboneliğe bağlı arıza bildirimi, abonelik sözleşme fesih bildirimi, Yeni abonelik (abonelik devri, isim değişikliği, başvurusu ve takibi) gibi 4 yeni hizmeti Trabzon halkının kullanımına sunduk. Böylece vatandaşlarımız geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması hakkındaki kanun kapsamındaki başvuruları artık e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Ayrıca vatandaşlarımız, tüm abonelik arıza bildirimi, fesih ve yeni abonelikler gibi işlemlerini kuruma gitmelerine gerek kalmadan gerçekleştirebilecekler.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.