Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu Rize İkizdere Halkının Yanında

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu olarak Bu rant projesine karşı İkizdereli kadınların onurlu mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha en yüksek sesimizle söylüyoruz.

05 Mayıs 2021 Çarşamba 09:55
Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu Rize İkizdere Halkının Yanında

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu olarak Rize ilimizin İkizdere İlçesinde Gürdere ve Cevizlik köylerinin bulunduğu Eşkencidere vadisinde AKP hükümetinin talancı politikalarının sonucu olarak yapılacak İyidere liman dolgusu için yaklaşık bir aydır vadide yaşayanlar tarafından verilen mücadeleyi desteklediğimizi ve yaşam alanları için mücadele eden vadi halkının yanında olduğumuzu yaşamı savunanlar olarak daha önce yaptığımız açıklama ile belirtmiştik.

Gelinen süreçte görüyoruz ki AKP ve onun müteahhitlerinden CENGİZ İNŞAAT , insanlar direndikçe , vadilerini savunmaktan vazgeçmeyince daha saldırgan davranarak , devletin kolluk güçlerini daha acımasızca kullanıp zorla vadiye iş makinelerini sokarak asırlık ağaçları yok etmeye ,dünya harikası bir coğrafyayı katletmeye başladılar.

Kamuoyunu yalan bilgilerle ikna etmeye çalışan AKP- CENGİZ İNŞAAT ortaklığı bilgi kirliliği yaratarak yaptıkları talanı meşru bir zemine oturtmaya çalışıyor. Liman dolgusunda kullanılacak deniz suyuna dayanıklı taşın sadece burada olduğunu söyleyen AKP milletvekili Hayati Yazıcı, yapılan işin aslında zorunluluktan kaynaklandığına ve işin bitiminde bölgenin aynı eski şekline getirileceğini şirketin taahhüt ettiğini söylüyor.

Biz bu yalanları 2007 den beri bölgenin vadilerine yapılan acımasız katliamlarda gördük. Söylediği hiçbir şey bilimsel değildir. Bahsettiği kaya türü Bazalttır ve bölge bu taş bakımından zengin bir bölgedir. Ayrıca deniz suyuna da dayanıklı bir taş değildir. Amaç en az maliyetle Cengiz inşaatı para kazandırmaktır. Bu rant projesine karşı İkizdereli kadınların onurlu mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha en yüksek sesimizle söylüyoruz.

Amaç ne olursa olsun yaşam alanlarımızı ve doğayı katleden, canlı yaşamını tehdit ve onu geri dönüşümsüz yok eden bütün projelerin karşısında olduğumuzu bir kez daha tekrar ediyoruz. İnsanlığının geleceğinin kurtuluşu doğal çevrenin ve yaşam alanlarının korunmasından geçmektedir. Kentsel yaşamının betona , yoğun trafiğe ve çevre kirliliğine hapsolması artık doğal çevrenin kırsal yaşam alanlarının önemini daha da artırmıştır Hal böyle iken uzun yıllardan beri Doğu Karadeniz bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin çeşitli yörelerinde doğa harikası ormanlarımız, derelerimiz, göllerimiz, yaylalarımız vadilerimiz ve yaşam alanlarımız bir avuç sermaye guruplarının çıkarları için ranta dayalı, doğa düşmanı yatırımcılara peşkeş çekilmektedir.

Yüzyıllardır üreterek var ettiğimiz yaşam alanlarımızdan , geçmişimiz ve coğrafyamızdan koparıp yurtsuzlaştıran ,suyumuza ,toprağımıza, havamıza göz koyan hiçbir girişime sessiz kalmayacağız. Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu olarak iktidar yetkililerine buradan sesleniyoruz. Eskencidere vadisine taş ocağı yapılması kararı geri çekilsin. Bölgemiz başta olmak üzere tüm ülkemizde doğa talanına, çevre tahribatına dayalı rant projelerine son verilsin. Bu bağlamda İkizdere’de direnen yaşam savunucularının yanında olduğumuzu bir kez daha deklere ediyoruz.

Son Güncelleme: 05.05.2021 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.