Trabzon Emek ve Demokrasi Platformundan 1 Mayıs Açıklaması

Başkan Nur; Trabzon halkını 1 Mayıs emek ve dayanışma gününe çağırıyoruz.

29 Nisan 2022 Cuma 12:14
Trabzon Emek ve Demokrasi Platformundan 1 Mayıs Açıklaması

Trabzon Emek ve Demokrasi Platform Adına Başkan Engin Nur, Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yerverdi. 

Yoksulluğa, işsizliğe, sömürüye, güvencesizliğe, savaşa karşı barışı, umudu ve mücadeleyi büyütmek için tüm Trabzon halkını 1 Mayıs emek ve dayanışma gününe çağırıyoruz. Bizler, adaletin, demokrasinin, barışın, sendikal haklarım yok sayıldığı, hak aramanın yasaklandığı bir ülkenin emekçileriyiz. Bizler, İstanbul Sözleşmesinin fesh edildiği, yoksulluğumuzun derinleştiği koşullarda nafaka hakkına dahi göz konulan, her şeye rağmen kazanımlarından vazgeçmemek için alanları terk etmeyen kadınlarız. Emeğimizle, alın terimizle insanca çalışma, insanca yaşama mücadelesi veriyoruz. Bir taraftan üst üste gelen zamlar, diğer taraftan ekmek kadar, su kadar ihtiyacımız olan demokrasinin, adaletin ve barışın ablukaya alındığı koşullar üzerimize bir karabasan gibi çöküyor. İşte bu zor şartlarda Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs'ta emeğin bayramını kutlamaya hazırlanıyoruz. BU BÖYLE GİTMEZ! Dünyada ve ülkemizde kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturasını milyonlarca insan canlarıyla, doğa geri dönüşü olmayan tahribatlarla ödüyor.

ARTIK YETER DİYORUZ

Savaş ve çatışmalarla... Nükleer, termik, jeotermik santralleri, siyanürlü maden aramaları ile... Atmosfere, toprağa saldığı zehirli gazları, atıklarıyla. Ekolojik krizlere, salgın hastalıklara yol açan, her baktığı yerde sadece doların yeşilini, petrolün siyahını gören, gölgesini satamayacağı ağacı kesen gözü doymak bilmeyen barbarlık sömürü çarklarını milyonlarca işçinin, emekçinin canıyla, kanıyla döndürmeye devam ediyor. Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal kriz gittikçe derinleşiyor. Rekor üstüne rekor kıran işsizlik, hayat pahalılığı soframızdaki ekmeğimizi küçültüp, geleceğe güvenle bakmamızın önüne set çekiyor. UMUDU BÜYÜTMEK İÇİN HALKTAN, EMEKTEN YANA YENİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN, İnsan, emek ve doğa düşmanı bu düzene Artık yeter diyoruz.

Doğasını savunan maden şirketlerine karşı direnen Maçka halkını, çöp tesislerine karşı mücadeleyi büyüten Sürmene ve Araklı halkını çağırıyoruz alanlara doğanın yeşiline sahip çıkmak, yaşam alanlarının ranta çevrilmesine engel olmak için. Pandemi koşullarında zor koşullar ile karşı karşıya kalan, şirketlerin vergi borçları silinirken hiçbir destek almayan Trabzon esnafını bekliyoruz alanlara, gelin geleceği beraber kuralım. Emeğinin çayının peşinden koşan, sokak sokak imza toplayarak “çaykur satılamaz” diyen Of halkını ürünün hakkını alamayan fındık üreticisini bekliyoruz. Gelin hep birlikte söyleyelim “üreten biziz yöneten de biz olacağız” Geleceksizlik ve güvencesizlik ile karşı karşıya kalan üniversite öğrencilerini, kadınları, gençleri, emeklileri, emekçileri, Tüm Trabzon Halkını 1 Mayıs Pazar günü 12.30’da eski Öğretmenevi alanının da başlayacak Meydan Park’ta miting ile taçlanacak yürüyüşümüze bekliyoruz.

Son Güncelleme: 29.04.2022 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.