Trabzon Günlerinde Ziyaretçi rekoru

Trabzon İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, etkinliklerin yaklaşık 300 bin kişiyi ağırladığı bilgisini paylaştı.

21 Nisan 2019 Pazar 14:13
Trabzon Günlerinde Ziyaretçi rekoru

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 14.’sü düzenlenen Trabzon Günleri etkinlikleri sona erdi. Etkinliğin son günün de bir basın açıklaması yapan Trabzon İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, etkinliklerin yaklaşık 300 bin kişiyi ağırladığı bilgisini paylaştı.

İşte Ayvazoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

ÖZAK’A TEŞEKKÜR

“14 yıldır Trabzon’u Ankara’da temsil ediyoruz, Trabzon’u Ankara’ya taşıyoruz. Öncelikle bir teşekkür etmek istiyorum; Trabzon her zaman öncü olmuş illerimizden bir tanesi. Bu konuda da şehir tanıtımına veya şehrin diğer illerdeki hemşerileriyle buluşmasına vesile olan bir anlayışı ortaya koyan büyüklerimizi, başta Faruk Nafız Özak Bakanımıza şükranlarımı iletmek istiyorum. Ayrıca onun ardından gelen tüm vali ve belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum.”

88 KURUM VE KURULUŞ

“Trabzon’dan gelen yaklaşık hem yöresel ürünler standımızda hem de alanımızda stant açan yaklaşık 88 kurum ve kuruluşla Trabzon’umuzu Ankara’da temsil ettik. Muhteşem bir açılışla başladığımız Trabzon Günleri’mizin bugün 4. Günü, katkı sunan emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Özellikle bize katkı sunan, Trabzonlu bakan ve milletvekillerimize, bürokrasimize şükranlarımı ifade etmek istiyorum.”

KARDEŞ ŞEHİRLER DE KATILACAK

“Ziyaretçi sayımızda abartı yok eksiltme var, çünkü bazı noktaları sayma imkanımız yok. Özellikle yöresel ürünlerimiz çadırından hizmet alan insan sayısını bilmiyoruz. Yalnızca Atatürk Kültür Merkezi’ne giren insan sayısını biliyoruz. O da ; 1. Gün 72 bin 654 kişi, 2 gün 66 bin 816 kişi, 3. Gün 88 bin 760 kişi olmak üzere toplamda 228 bin 230 kişi 3 günün sonunda bu alana girmiş ve stantlarımızı gezmiş görmüş. Bu sayı buradan mutlulukla ayrılmış olan kişilerin sayısı. Geçen yıl toplamında 250 bine ulaştığımız ziyaret sayısına bu yıl 3. Günde ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 4. Gündeyiz ve ben inanıyorum ki ziyaretçi sayısı bugünün sonunda 300 bine ulaşır. Özellikle altını çizerek söylemek istiyorum ki sadece Atatürk Kültür Merkezi’ne giren insan sayısını veriyoruz. Yöresel ürün çadırımızı ziyaret edenler bu rakamlara dahil değil. Orada bir izdiham yaşanıyor. Trabzon’daki yöresel ürünlerimizin tamamını en kaliteli ve en hijyenik şekilde vatandaşlarımıza sunuyoruz. 350 bin lokasyon sms ile Ankaralı vatandaşlarımızı buraya davet ettik. Çok da ilgi gördük bu da bize mutluluk verdi. Trabzon Günleri’mizin önümüzdeki yıllarda kardeş şehirlerimizin de katılımıyla gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Kardeşliğimizi de burada tesis edeceğiz.”

Trabzon İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, etkinlikte görev yapan basın mensuplarına teşekkür plaketi verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.