Trabzon Havalimanı pisti 1 aylık bakıma alındı

Pist başı dönüş cebinin büyütülmesi çalışması için 30 Kasım’a kadar Trabzon Havalimanı saat 11.00-16.00 arası uçuş trafiğine kapandı

01 Kasım 2017 Çarşamba 12:43
Trabzon Havalimanı pisti 1 aylık bakıma alındı

Trabzon Havalimanı'nda pist başı dönüş cebinin büyütülmesi projesi kapsamında çalışmalar bugün başladı. Havalimanında bu sabah saat 10.50'deki son uçağın kalkışının ardından çalışmalar bugün saat 11.00 itibariyle başlarken, 30 Kasım’a kadar Trabzon Havalimanı saat 11.00-16.00 arası uçuş trafiğine kapanacak. 
Çalışmaların başlamasının ardından giden yolcu bölümü en sakin gününü yaşarken, konuyla ilgili Trabzon Valisi Yücel Yavuz, yaptığı açıklamada havalimanında belirlenen saatler arasında zorunlu olmadıkça iniş ve kalkış yapılmayacağını söyledi. Yavuz “Trabzon Havalimanımızda DHMİ Genel Müdürlüğünce ihale edilen şekliyle bir takım iyileşmeler yapılıyor. Herhangi bir şekilde uçuşu aksatmadan yürütülen çalışmalar belli bir noktaya geldi. 1-30 Kasım arası her gün saat 11.00 ile 16.00 arasında çok özel bir çalışma yapılacak. Pist genişletmesi ve dönüş imkânını daha geliştirecek bir özel çalışma yapılacağından çok zorunlu olmadıkça uçuşa iniş ve kalkış yapılmayacak. Yani uçuş trafiği olmayacak. Ancak Trabzon’a geliş ve gidişlerdeki uçuşları veya yolcuların buraya geliş gidişini de engellemeyecek. Havayolu şirketlerimiz bununla ilgili tedbirlerini aldılar. Tarifeyi ya öne aldılar veya ötelediler. Sadece birkaç uçuş iptal edildiği bahis edilebilir ancak onlarda zaten sezon gereği çok yoğun olmayan saatlerdeki uçuşlar idi. Hem özel hem de kamu sektöründeki uçak şirketleri bu konudaki düzenlemelerini yaptılar” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.