‘Trabzon İl Halk Gazetesi’ projesi tanıtıldı

Trabzon Valiliği, Trabzon İl Halk Kütüphanesi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ile TED Trabzon Kolejinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Trabzon İl Halk Gazetesi’ projesi tanıtıldı.

16 Kasım 2017 Perşembe 12:40
‘Trabzon İl Halk Gazetesi’ projesi tanıtıldı

Kolej öğrencileri Hasan Poyraz Yılmaz, Erva Doğaç Celep, Mustafa Mert Çebi ve İpek Çuhadaroğlu, okul müdürü Burcu Gülsoy ile Kütüphane Müdürü Ahmet Emin Akgün öncülüğünde çıkaracakları okul gazetesinin tanıtımını Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediler. Tanıtıma Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, öğrenciler ve okul öğretmenleri katıldı. Kolej Müdürü Burcu Gülsoy, Trabzon’la ilgili haberleri okul öğrencilerinin araştırıp gazete çıkaracaklarını belirterek, “Öğrencilerimiz haber değeri taşıyan konuları kendileri araştırıp haber yapacaklar. Biz hiçbir şekilde müdahale etmeyeceğiz. Sadece tasarımında ve hatalarda düzenlemede bulunacağız. Öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.  Ortahisar İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, gazeteciliğin çok zevkli olduğunu belirterek, “Çocuklarımız çok hevesli. İnşallah heyecanları her zaman devam eder. Çocukluğunda İstanbul Cağaloğlu semtinde 12-13 yaşlarında gazetelerin evrak getirip götürmekle adım atanlar yıllar sonra çeşitli yerlerde ve gazetelerde köşe yazıyorlar. Sizlerle de yıllar sonra güzel yerlerde karşılaşacağız. Sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Gazeteyi çıkaracak öğrenciler de duygularını paylaştılar. Öğrenciler adına konuşan Erva Doğaç Celep, okul gazeteci çıkarmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Okulumuzun öncülüğünde kurumlarımızla ortaklaşa çıkaracağımız Trabzon Gazetesinde ilimizle ilgili haberler ve röportajları yapacağız. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Bize bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.