Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sessizliği bozdu!

Asan: “Bilimsel kazılar sürüyor. Çalışma sonunda hazırlanacak müze raporu kurula sunulacak. Trabzon’un tarihine sahip çıkmak başlıca görevimizdir.”

01 Mart 2021 Pazartesi 16:27
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sessizliği bozdu!

SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Asan, Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’nde yapılması düşünülen kapalı otopark alanında yürütülen teknik çalışmalar ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Asan, “Trabzon Müze Müdürlüğü Başkanlığı’nda, Prof. Dr. Mehmet Yavuz’un bilimsel danışmanlığında kazı çalışmaları başladı.” ifadelerini kullandı.

4 AYRI AÇMADA ÇALIŞMA
Asan: “4 ayrı açmada sondaj çalışmaları yapıldı ve 5- 6 metre derinliğe inildi. Mevcut sur duvarlarının 9 metre dışında, dış yüzü 4.5 metre derinliğe inen anıtsal bir hendek duvarı tespit edildi. Ayrıca mevcut sur duvarına 5.50 metre mesafede, 1.50 metre kalınlığında anıtsal ilk sur duvarı tespit edildi.”

1 ŞAMDAN 4 SİKKE
Asan: “Buradaki yapının temel izleri, Roma Dönemi’ne tarihlenen ve kaleyi koruma maksatlı yapılmış bir yapının olabileceği izlenimini uyandırmakta. Küçük buluntu olarak 4 sikke, 1 şamdan ve çok sayıda 12, 13. yüzyıl Bizans seramik parçası tespit edildi. Çalışma sonunda hazırlanacak müze raporu Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunulacak. Trabzon’un tarihine sahip çıkmak başlıca görevimiz.”

MÜDAHALEMİZ YOK
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Çok hassas bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışma bilimsel bir çalışmadır. Bizim herhangi bir müdahalemiz söz konusu değildir.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.