Trabzon İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplandı

Trabzon İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında yapıldı.

16 Kasım 2018 Cuma 08:43
Trabzon İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplandı

Trabzon İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Özcan İlarslan, Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, TÜRSAB Yöresel Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, kurul üyeleri, otel yöneticileri, acente sahipleri ve diğer ilgililer katıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, hizmet sektörünün standartlarının eğitimle yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak, “İdare olarak turizm konusunda ilimize dinamizm katmak için elimizin taşın altına koyup her zaman sizlerin yanında olacağız. Turizm bıçak sırtı bir sektördür. En ufak bir imaj zedelenmesinde bir anda kesilebilir. Turizm alanında ziyaretçiler güvensizlik duyduklarında elimizden avucumuzdan kayıp gidebilir. Bizim hizmet sektöründe standardımızı çok yüksek tutmamız gerekiyor. Özellikle müşteri memnuniyetini yüksek tutacak, müşteri ile iletişim halinde olan esnafımızın bu kültürünün üst düzeye çıkması lazım. Bu sektörün içine taksi şoförü de girer garson da girer. Hizmet sektöründeki eksik yanlarımızı eğitimlerle güçlendirebiliriz. En önemli potansiyelimiz yereldeki turizm okullarımızdır. Gelişmiş ülkelerin hangi sektörüne bakarsanız bakın kendi okullarını kurduklarını görürüz. Turizm alanında  ara kademe elemanlarını iyi yetiştirmeliyiz.”

Toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan sunumun ardından kurul üyeleri çeşitli konulardaki görüşlerini açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.