Trabzon İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf AKSOY; Arıcılarımız %50 hibeli proje desteğinden faydalanmalı.

Trabzon ili arı yetiştiricileri birliği ve Trabzon il Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile “Kırsal kalkınma destekleri bilgilendirme toplantısı” yapıldı

18 Kasım 2021 Perşembe 10:26
Trabzon İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf AKSOY; Arıcılarımız %50 hibeli proje desteğinden faydalanmalı.

Trabzon ili arı yetiştiricileri birliği ve Trabzon il Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile “Kırsal kalkınma destekleri bilgilendirme toplantısı” Trabzon ili arı yetiştiricileri birliği bal paketleme entegre tesisleri toplantı salonunda arıcıların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Proğramı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi (KKYDP- Hibe Proğramı) Tebliği Yayımlandı. Hibe programı kapsamında; gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin arıcılar tarafından kullanımının yaygınlaştırılması adına Trabzon İli Arı Yetiştiricileri birliği bal paketleme entegre tesisleri toplantı salonunda; Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Ve Örgütlenme Şube Müdürü Yüksel Kılıç ve ekibi tarafından üye arıcılara %50 hibeli projeler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Proğramda konuşan Trabzon İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf AKSOY; “Bu yıl ki yaşanan iklim değişikliklerinden dolayı bal rekoltesindeki yaşanan verimsizlikten zarar gören arıcımızın makine-ekipman desteklerinden faydalanabilmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile iş birliği yaparak arıcımıza %50 hibeli projeler hakkında bilgi verilmesini sağladık. Bu desteklere bir çok arıcımızın müracaat ederek faydalanmasını istiyoruz. Makine-ekipman desteği konusunda müracaat eden üreticilerimize kanunlar çerçevesinde destek olmaya çalışacağız. Trabzon ilimize ve bölge arıcısına desteklemelerin faydalı olunmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.11.2021 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.