Trabzon Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Nahcıvan Korıdoru Kazanım Saglar!

20 Ekim 2021 Çarşamba 09:48
Trabzon Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Nahcıvan Korıdoru Kazanım Saglar!

Trabzon Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Türkiye’yi Azerbaycan’a bağlayacak olan Nahçıvan (Zengezur) Koridoru’nun hayata geçmesiyle Trabzon’da ticaret alanında önemli gelişmeler kaydedileceğini ifade etti. Ermiş, “Nahçıvan Koridoru’yla ilgili çalışmalar Azerbaycan tarafında başlatıldı. Hatta Ermenistan Başbakanı da Nahçıvan Koridoru’nun açılması konusunda pozitif yaklaşımda bulundu.” dedi.

EN UYGUN KORİDOR 

Ermiş: “Nahçıvan Koridoru’nun hayata geçmesiyle Sarp Sınır Kapısı’nda sıkışmış olan TIR trafiğinin, Nahçıvan üzerinden sirküle edilmesi ülke menfaatleri açısından önemli kazanım sağlayacaktır. İhracatçımız, yükünü daha kısa yoldan gönderecektir. Avrupa ve Asya arasında en kısa ve uygun koridor, orta kuşak koridoru ortaya çıkacak. Çin’in Bir Kuşak Bir Yol Projesi’nde de bu hattın kullanılması önemli şekilde ortaya çıkıyor.” 

Umarız Türkiye Dilucu Sınır Kapısı’ndan başlayıp, Trabzon’a da uzanan koridorla, demir yolunun Erzincan üzerinden Trabzon’a inmesi bu vesile ile önem kazanacaktır. Demir yolu yatırımı uzun sürebilir ama önümüzdeki yıl bitirilmesi planlanan Zigana Tüneli’yle Ovit Dağı Tüneli geçişleri ulaşım koridoruna hizmet edecek. Trabzon Limanı’nın iç donanımları yeterli. Yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım yaparak bu ticarete hazır vaziyette bekliyoruz.

Son Güncelleme: 20.10.2021 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.