Trabzon Motorlu Piyade Eski Tugay Komutanının davasında yeni iddialar

Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Altunbaş duruşma çıkışı açıklama yaptı “davaların takipçisiyiz”

14 Şubat 2018 Çarşamba 11:58
Trabzon Motorlu Piyade Eski Tugay Komutanının davasında yeni iddialar

Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Eski Vekili Kurmay Albay Bahadır Dalgıç'ın yargılanmasına devam edildiği duruşmanın ardından AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte açıklama yaptı.

Bafra T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Dalgıç, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmaya, Başbakanlık adına Avukat Şaziye Beşli ve sanık avukatı ile Dalgıç'ın yakınları da katılırken, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve yönetim kurulu üyeleri duruşmanın seyrini dışardan takip etti.

YENİ İDDİALAR ORTAYA ATILDI

Mahkeme başkanı, kendisi de tutuklu yargılanan eski asker İbrahim Altınsoy'un ifadesinde Bahadır Dalgıç'ı tanıdığı yönündeki beyanlarını okudu. Altınsoy'un, 1993 yılında Ankara'da Zırhlı Birlik Dönemi’nde FETÖ'ye ait evlerde kaldığı dönemde sivil bir imamın toplantılar düzenlediği şeklindeki ifadelerini hatırlatan mahkeme başkanı, "Evde sivil bir kişi de kalıyordu. Benim dışımda Bahadır Dalgıç'ın da aralarında bulunduğu başka teğmenler de vardı. Bizden sorumlu mahrem imam bizden himmet istedi. Bahadır Dalgıç’la birlikte 1993-1994 yılları arasında Ankara'da, FETÖ/PDY mahrem yapılanması içerisinde aynı bekar evinde birlikte kaldık ve toplantılara katıldık." yönündeki beyanlarını hatırlattı. Dalgıç’a ‘053* 2** 9*** No’lu hattı kullanıp kullanmadığını ve A. Bulut ve Halil İbrahim Ç., adlı kişilerle irtibat kurup telefonda konuşup konuşmadığını ve tanıyıp tanımadığını sordu.

DURUŞMA ARASINDA HAKARET ETTİ

Mahkeme heyetinin duruşmaya ara verdiği ve duruşma salonunda olmadığı süre içerisinde Dalgıç, ‘Burada hukuk mu kaldı? Memlekette hukuk mu kaldı?’ şeklinde sözler sarf etti. Mahkeme başkanı heyetle birlikte mahkeme salonuna tekrar girdiğinde bu sözlerden haberdar olunca mahkeme başkanı kameraların kayıtta olduğunu ve tutanağa geçirilmesini istedi.

Sanık avukatının beyanının ardından mahkeme heyeti, Altınsoy'un bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine ve Dalgıç'ın tahliye talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

ALTUNBAŞ: “TÜRK MAHKEMELERİ MİLLİ DURUŞ SERGİLEMEKTEDİR”

Duruşmanın tamamlanmasının ve ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından yönetim kuruluyla birlikte açıklama yapan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, “FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmek istediği hain darbe girişiminin ardından bu örgütle bağı olan, darbe teşebbüsüne destek veren her kimse yakalanarak Türk adaletine teslim edilmiştir. Türk mahkemeleri FETÖ/PDY pisliklerinden arınmış bir şekilde, milli ve adil duruş sergileyen, Pensilvanya’nın emirleriyle değil hukukun üstünlüğüyle çalışır hale gelmiştir. Bugün ‘Burada hukuk mu kaldı?’ gibi söylemlerle Türk adaletini ve yargısını rencide etmeye, küçük düşürmeye çalışanların içinde bulunduğun yapının adaleti kendi için nasıl oyuncak haline getirdiğini daha önceden ve 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan hadiselerden gördük. Hakkında yeni deliller ve itirafçılar çıkan eski tugay komutan vekilinin yargılanması da Türk mahkemelerince son derece şeffaf ve adil bir şekilde ilerlemektedir. Milletimizin vicdanı olan mahkemelerin, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik vereceği kararlarla da milletin vicdanının sesi olacağına inancımız tamdır. Bu davaların da takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.