Trabzon özel gereksinimli bireyler için örnek şehir olacak

Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının yaygınlığının tespiti ile ilgili bireylerin ve ailelerinin sorunlarının çözümü için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, son toplantısını Trabzon’da gerçekleştirdi.

25 Kasım 2019 Pazartesi 13:11
Trabzon özel gereksinimli bireyler için örnek şehir olacak

Çalıştay için sabah saatlerinde şehre gelen Meclis Araştırma Komisyonu heyetini, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu havalimanında karşıladı. Ardından heyetle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Zorluoğlu, yaptıkları önemli çalışmalardan dolayı komisyon üyelerine teşekkürlerini iletti.


 
AK PARTİ SESSİZ BİR DEVRİME İMZA ATTI
Özel Gereksinimli Bireyler Çalıştayı’nda konuşan Belediye Başkanı Zorluoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın özel hassasiyetleri ile 2005 yılında çıkarılan Engelliler Hakkındaki Kanunla engellilere dönük hizmetlerde belediyelere ciddi sorumluluklar verildi. Engellilere sağlanan imkânlar ve destekler bakımından Türkiye AK Parti hükümetleri döneminde adeta sessiz bir devrime imza atmıştır. Ancak esas itibarıyla belediyelerin sorumluluğunda olan engellilerin erişilebilirlik meselesinde aynı başarılı uygulamaları yapabildiğimizi maalesef söyleyemiyorum. Şehirlerimiz halen engelli vatandaşlarımıza farklı engeller ve kısıtlamalar koyuyor. Bu da engellilerimizin sosyal hayata katılmasını, normal bir hayat sürmesini ciddi şekilde zora sokuyor” dedi.


 
TRABZON ÖRNEK ŞEHİR OLACAK
Özel gereksinimli bireylerle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Zorluoğlu “Yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak Trabzon’u engellilerin erişimi bakımından örnek bir şehir yapmanın gayretinde olacağım. İnşallah birkaç sene içerisinde Trabzon sokaklarında daha fazla engelli kardeşimizi görebileceğiz. Bu sene otizmli çocuklarımıza hizmet veren okulumuzu yeniledik. Oradaki çocuklarımıza sene başından beri yemek hizmeti de sağlıyoruz. 2019 yılı içerisinde engelli vatandaşlarımıza 91 adet tekerlekli sandalye, 412 adet beyaz baston, 13 adet akülü araba ve 27 adet hasta yatağı desteğinde bulunduk. Engellilere yönelik birçok farkındalık oluşturma etkinliğini düzenlerken, bu konuda birçok STK’ya da destek verdik. İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza maddi destek, su ücreti indirimi, sıcak yemek yardımı, eşya yardımı faaliyetlerimiz de aktif olarak devam etmektedir” ifadelerini kullandı.


 
USTAOĞLU: AVRUPA STANDARTLARINI AŞTIK
Toplantıda söz alan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise; “Mart 2018’de kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun çalışmaları kapsamında ilimizde çok önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ailelerin bu hastalıklar karşısında maddi manevi büyük sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Ne var ki bu aileler Yüce Allah’tan gelene razı olup sabır gösteriyor, gücü yettiğince sorunları çözmeye çalışıyor. Ülkemiz son yıllarda bu anlamda çok önemli çalışmaların altına imza attı. 1990’lı yıllarda yurt dışına gittiğimizde gördüklerimize gıpta ile bakıyorduk. Ailesinde engelli birey olan biri olarak niye bizim ülkemizde bu çalışmalar yapılmıyor diye hayıflanıyorduk. Şu an gelinen noktada Avrupa standartlarını aşmış durumdayız” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 25.11.2019 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.