Trabzon Özellikle Sanayi Alanında Bölgenin Çekim Merkezi Konumundadır

“Avrupa Birliği Yolunda KOBİ’ler” etkinliği Trabzon'da düzenlendi.

18 Aralık 2018 Salı 13:07
Trabzon Özellikle Sanayi Alanında Bölgenin Çekim Merkezi Konumundadır

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi merkezi tarafından düzenlenen “Avrupa Birliği Yolunda KOBİ’ler” etkinliği Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirildi.

ABİGEM ve Avrasya Üniversitesi’nin desteğiyle yapılan etkinliğe Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, ilgili kurum müdürleri ve Kobiler katıldı.

Vali Ustaoğlu buradaki konuşmasında KOBİ’lerin ekonominin can damarı olduğuna dikkat çekerek, etkinlik aracılığıyla hem AB kaynaklı destekler hem de diğer kurumların KOBİ’lere yönelik destekleri konusunda bilgilendirme yapılacağını, ulusal ve uluslararası pazarlarda yer edinebilmek için olmazsa olmaz bir olgu olan markalaşma konusunda eğitim verileceğini söyledi.

İlimizin özellikle sanayi alanında bölgenin çekim merkezi konumunda olduğunu ifade Vali Ustaoğlu; “Özellikle 2018 yılı içerisinde devletimiz ilimizde KOSGEB destekli KOBİLERE 20 milyon TL’nin üzerinde destek sağlamıştır. Trabzon’un tabiri caizse lokomotifi olarak gördüğümüz küçük ve orta büyüklükteki işletmeler ilimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Özellikle ara kademe dediğimiz küçük ve orta ölçekli faaliyet gösteren işletmeler şehrimizin pozisyonu, coğrafi koşulları itibari açısından büyük önem taşımaktadır. Bunların ayakta kalabilmesi, istihdamın ve ekonominin gelişmesinde katkı sağlama noktasında Avrupa Birliği projelerinden isteğimiz desteği almamız önemlidir” dedi.

Toplantı Kobilere yönelik destekler ve markalaşma konusunda açıklayıcı bilgilendirmelerle devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.