Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde mezuniyet coşkusu

Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi 23. Dönem Mezunlarını verdi

07 Ağustos 2019 Çarşamba 11:56
Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde mezuniyet coşkusu

Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin 23. Dönem Mezuniyet Töreni, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mustafa Yalçın, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı İbrahim Kol, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, aileler ve emniyet mensupları katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Ustaoğlu,  “Bugün burada 326 polis adayının eğitimlerini tamamlayarak vatanına, bayrağına, milletine hizmet yolculuğuna çıkan kahraman evlatlarımızın yeminlerine şahitlik edeceğiz.

Çeşitli illerden gelerek Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezimizde 4.5 ay süreyle eğitim aldınız. Bugün mezun olarak giydiğiniz kutsal üniformalarınızla al bayrağımızın dalgalandığı her yerde artık devletimizin ve milletimizin hizmetinde görev alacaksınız. Yapacak olduğunuz meslek zor olmasına karşın bir o kadar da kutsal bir meslektir. Bu mesleği icra ederken milletimizin tarihini ve geçirdiği zorlu süreçler sizin rehberiniz olsun. Tarihimizden ve kültürümüzden güç alın. Millet olarak zor ve bir o kadar da pahalı bir coğrafyada yaşadığımızı biliyorsunuz. Bu yüzden zaman zaman bazı sıkıntılar, zorluklar çekiyoruz. Ülke olarak karşılaştığımız bütün zorlukları ve engelleri sizlerin kararlı mücadeleniz ve milletimizin birliği ile aşacağımızı biliyoruz.

Çok Ulvi Bir Göreve Talip Olduğunuzu Unutmayın!

Bu yüzden sizlere çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Çıktığınız bu yol kutsal bir yoldur. Milletimizin can ve mal güvenliğinin yanında huzurlu bir iklimin oluşmasından mesulsünüz. Terörün her türlüsüyle mücadele ederken gücünüzü büyük Türk Milleti’nden devletimizin anayasasından alacaksınız” dedi.

Ülke Olarak, Millet Olarak Birçok Badireler Atlattık

15 Temmuz 2016 yılında milletçe büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldığımızı söyleyene Vali Ustaoğlu, “FETÖ terör örgütü denilen hain örgüt; dini duygularımızı, iyi niyetimizi istismar emiş ve ülkemizin birliğine ihanet etmiştir. Bu hain darbe girişiminin sonucunda 250 şehit verdik ve 2 binin üzerinde gazimiz var. Bu hain girişimi başta milletimizin feraseti, birliği beraberliği olmak üzere vatanına, kanunlarına sımsıkı bağlı güvenlik güçlerimiz sayesinde atlatmayı başardık.

Yıllardır PKK başta olmak üzere çeşitli terör örgütleriyle; polisimiz, askerimiz ve diğer güvenlik güçlerimizle mücadele ediyoruz. Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecektir. Bu mücadeleyi yürütürken şehitlerimiz, gazilerimiz oluyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Ustaoğlu dereceye giren öğrencilere diplomalarını ve sertifikalarını verip tebrik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.