Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi(POMEM) Yeni Mezunlarını Verdi

Polis Akademisi Başkanlığı Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) 21. Dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

20 Temmuz 2018 Cuma 11:54
Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi(POMEM) Yeni Mezunlarını Verdi

Polis Akademisi Başkanlığı Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde  (POMEM) 21. Dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, il protokolü ve öğrenci yakınlarının katıldığı mezuniyet töreninde 311 yeni mezun polis memuru yemin ederek göreve başladı.

Emniyet teşkilatına katılan yeni mezun öğrencileri tebrik eden Vali Yücel Yavuz  “Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayan kahraman vatan evlatlarımızın her birinin kutsal üniformasını giyerek artık vatandaşımızın hizmetine tabi olarak görev alacakları günü birlikte yaşamak üzere bir aradayız. Devletimiz, milletimiz, vatanımız 21. Yüzyılın 19 Temmuz 2018 tarihinde bulunduğu coğrafyada büyük güçlüklerle karşı karşıya kalan bir ülke olarak her türlü güçlüğü birlik ve beraberlikle aşarak dünya tarihinde haklı ve gururlu bir millet olmanın onurunu yaşıyoruz. Bu esaslar içerisinde mücadelemiz tarih içerisinde olduğu gibi hep devam ediyor. Burada arkadaşlarımız değişik branşlarda, lisans ve ön lisans eğitimi gördüler. Üniversiteye girerken arzu ettikleri  bölümleri bitirip polislik mesleğine talip oldular ve başardılar. Şimdi her biri vatanına, bayrağına, milletine hizmet etmek için görev aldılar.” dedi.

Türkiye’nin 80 milyon nüfusu ile Cumhuriyetin 100. Yılında dünyanın en güçlü 10 ülkesi içinde olmayı hedeflediğini belirten Vali Yavuz  “Tarihte 16 devlet kuran bir ülkeyiz. 1923’te M. Kemal Atatürk liderliğinde çok büyük bir sıkıntıyı, Milli Mücadele’yi başarmış, Cumhuriyetini ilan etmiş bir millet olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde 2023 yılına 5 yıl kala dünyanın en güçlü 10 büyük ekonomisinden biri olmak için azim ve kararlılık içindeyiz. Bulunduğumuz yerde en iyisi olmanın gayreti içerisinde olmalıyız.

15 Temmuz 2016 yılında büyük bir travmayı birlik ve beraberlik içinde atlatmayı başardık. FETÖ terör örgütü denilen dini duygularımızı, iyi niyetimizi istismar eden büyük bir hain bir şebekenin darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bu hain darbe girişimini 250 şehidimiz 2 binin üzerinde gazimizle bunu atlattık. Mücadelemiz halen mülkiye, adliye olarak her kesimde devam diyor.  40 yıla yakındır terörle mücadele ediyoruz. Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar. Bölücü terör örgütü değimiz lanet olası PKK, DHKP-C, TİKKO gibi  tamamı uluslararası projenin ürünün  terör örgütleriyle polisimizle, askerimizle, korucularımızla mücadele ediyor ve başarıyoruz. Karadeniz Bölgesi’nin terör konusunda belki de en çok acısını yaşayan Maçka ilçesindeyiz. Karadeniz sorumlusu olan geçtiğimiz günlerde güvenlik kuvvetlerimizin muhteşem bir operasyonuyla ele geçirilen sözde ele başısı ile birlikte Karadeniz’deki örgüt çökertildi. Ancak tehlike bitmedi. Bu konuda duyarlılığımız devam edecek. Biz milli ve manevi değerlerimize aynen olduğu gibi devam edersek, öz değerlerimize sahip çıkarsak ve özgüvenimizi 15 Temmuz’da olduğu gibi en üst seviyeye çıkardığımızda önümüz açıktır.  2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olacağız. Bütün sektörlerde gayret ediyoruz. Yeni bir yönetim modeli Başkanlık sistemine girdik.  İşlerimiz daha hızlı ve pratik olsun teferruatla uğraşmayıp, seri kararlar alalım istedik. İşte bunu da hayata geçirdik. Özgüvenimiz, birlik ve beraberliğimiz tamdır. Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza  sahip çıkıyoruz. Bu yiğit evlatlarımız, kamuda görev alan polis ve askerlerimiz, kamu görevlilerimiz, görevlerinin bilincinde, o duygu ve düşünceyle yetişiyorlar. Görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Öğrenci arkadaşlarımız can-ı gönülden tebrik diyorum. Ailelerimize vatan ve millete hizmet etmek için yetiştirdiğiniz evlatlarımız  için şükran duygularımı ifade etmek istiyorum.  Hayırlı vazifeler yapmalarını diliyorum. “ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz 21. Dönem mezunlarından ilk üç sırada bulunan  Sinan Albayrak, Ömür Tokgöz ve Muhammet Karaosman’a ödüllerini verdi.

Tören mezun polislerin yemin etmesi ve geçit töreni ile sona erdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.