Trabzon Sevgi Evlerindeki Çocuklarımız Toprak İle Buluştu

Akçaabat Ziraat Odası olarak 2017 yılından itibaren başlatmış olduğumuz ‘Toprak ve Tarım Sevgisi ‘ projemiz kapsamında 11 okul ve yaklaşık 300 öğrencimizin katılımı ile öğrencilerimizi toprakla buluşturup sebze fidesi dikimi yapıp bu dikilen ürünlerinde hasadını aynı öğrencilerimiz ile gerçekleştirmiştik.

26 Haziran 2020 Cuma 13:06
Trabzon Sevgi Evlerindeki Çocuklarımız Toprak İle Buluştu

Akçaabat ilçesi Alsancak Mahallesinde bulunan eğitim ve uygulama seramız ve açık alan bahçemizde yeni sistemde dikim , gübreleme , damlama sulama sistemi gibi uygulamaları hem öğrencilerimize hem de odamıza gelen tüm üreticilerimize göstermek amacıyla böyle bir eğitim uygulama alanı oluşturmuştuk. Ayrıca burada hem serada hem de açık alanda yetiştirilen ürünlerin arasında ki farkı da üreticilerimize göstermiş oluyoruz. Ve bu kapsamda Trabzon Valisi. İsmail USTAOĞLU, Akçaabat Kaymakamı Ramazan KURTYEMEZ, Akçaabat Belediyesi Başkan Vekili Cevdet BAYRAKTAR, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit GÜLBAY
Trabzon Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü  Ahmet KURTA  Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim NEZİR Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Teknik Hizmetler Birimi Mühendisleri Trabzon Çocuk Evleri Sitesi ve Fatih Çocuk Evleri Sitesi Müdürleri ve burada kalan çocukların katılımları ile 24 Haziran 2020 tarihinde açık alanda sebze dikimini gerçekleştirdik.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı’mız Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Valisi İsmail USTAOĞLU’na ve diğer misafirlere yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdiler. Bütün sebze üretim alanlarında olduğu gibi Akçaabat’ımızda İstiridye mantarı üretimi ve çilek yetiştiriciliğinde de iddialı olduklarını ve yeni ürünlerin Akçaabat ilçemize kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını buna ek olarak tıbbi aromatik bitki olan Mürver bitkisinin dikimi yapıldığını ve Aronya bitkisini de Akçaabat’a yakın zamanda kazandıracaklarını projenin devam ettiğini söylediler. İstiridye mantarı için şu an 4 üreticimizin ayda yaklaşık 5 ton civarı üretim yaptıklarını ve bu üretimi 200 tonlara çıkarmayı hedeflediklerini belirttiler. Sn. Cumhurbaşkanı’mızın da belirttiği gibi bir metre kare alan boş kalmasın , tüm ekilebilir alanları ekelim düşüncesiyle bizler de Akçaabat Ziraat Odası olarak Trabzon Çocuk Evleri Sitesi Erkek çocukları ve Fatih Çocuk Evleri Sitesi Kız çocukları ile birlikte yeni bir sebze dikimi uygulaması yapacağız. Bizler de burada çocuklarımızın ileride hatırlayabileceği hayatlarına dokunabileceğimiz onları toprakla buluşturabildiğimiz bir etkinliği gerçekleştirmek istedik.

Akçaabat Ziraat Odası Teknik Hizmetler Birimi Personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar ÖZDEMİR tarafından proğrama katılan Sn. Vali’mize ve beraberindeki misafirlere sebze fidesi dikimi konusunda teknik bilgi verildikten sonra fide dikimi gerçekleştirildi. Oda başkanımız burada Trabzon Çocuk Evleri Sitesi ve Fatih Çocuk Evleri Sitesi çocuklar ile yaptığımız sebze dikimi sonrası oluşan ürünlerimize de aynı çocuklarımız ile hasadını yapmayı sağlayacağız dedi. Ardından eğitim ve uygulama seramızda daha önceden dikimi gerçekleştirilen ürünlerin hasadı Trabzon Valisi
İsmail USTAOĞLU , Trabzon Çocuk Evleri Sitesi Erkek çocukları ve Fatih Çocuk Evleri Sitesi Kız çocukları ve diğer misafirler ile birlikte gerçekleştirildi. Daha sonra yine Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU ve beraberindekiler ile Osmanbaba mahallesinde Ali TONBUL’ a ait istiridye mantarı üretim seraları ziyaret edildi. Burada yapılan çalışmalar hakkında Vali’mize Ziraat Yüksek Mühendisi Fadıl ÖZTÜRK , İşletme sahibi Ali TONBUL ve Oda Başkanımız tarafından bilgi verildi. Buradan sonra Darıca mahallesinde istiridye mantarı ve çilek üretimi yapan Emine BAYRAM’’a ait işletme ziyaret edildi ve yapılan çalışmalar hakkında Sn. Vali’mize bilgi verildi.

Son Güncelleme: 26.06.2020 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.