Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçimlerinde mevcut başkan Ömer Hakan Usta ile Ertan Tomaç güçlerini birleştirdi

04 Ekim 2021 Pazartesi 13:45
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçimlerinde mevcut başkan Ömer Hakan Usta ile Ertan Tomaç güçlerini birleştirdi

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın 2022 yılının ilk aylarında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde mevcut başkan Ömer Hakan Usta ile başkan adayı olmayı planlayan Ertan Tomaç, bir araya gelerek güç birliğine karar verdiler. Şoför esnafı için güçlerini birleştirdiklerini ifade eden Ömer Hakan Usta ile Ertan Tomaç, “Birlikten güç doğar. Birleşirsek tok oluruz bölünürsek yok oluruz” dediler. 
SORUNLAR PASPASLANDI
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, yaklaşan esnaf odaları seçimleri ile ilgili Ertan Tomaç ile birlikte yola çıktıklarına vurgu yaparak, “Trabzon’umuzdaki esnaf odaları seçimleri ile alakalı bir çalışmamız var. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına aday olduğumuz zaman zaten kentimizde şoför esnafı adına birçok şeyin iyi gitmediğini biliyorduk. Kentimizde gece gündüz demeden fedakarca çalışan şoför esnafımız için hiç bir şey yapılmamıştı. Sorunlar hep paspaslanıp halının altına süpürülmüştü” dedi.
GÖREVE VİRÜSLE BAŞLADIK
Göreve geldiğimiz 07.01.2018 tarihinden itibaren esnafımız ve kentimizle alakalı verdiğimiz sözleri yavaş yavaş yerine getirmeye başlamıştık. Görevdeki bir yılımızı doldurduğumuz andan itibaren dünyayı kasıp kavuran insanlığı tehdit eden bir virüsle karşı karşıya kaldık. Ülkemiz bunlarla mücadele etti. Virüs dolayısı ile aksayan hizmetlerimiz oldu. Esnafımız adına ve şehrimiz adına yapamadıklarımız oldu. Süreç zarfında esnafımıza gerek maddi gerekse manevi olarak gücümüzün yettiğince destek olmaya gayret ettik. Devlet yetkililerimiz de esnafımıza destek oldu. 
ENKAZ DEVRALDIK
Odamızın durumu da belli. Biz görevde bir enkazı devraldık. Trabzon kamuoyu ve esnafımız da bunu çok iyi biliyor. Önümüzdeki süreçte Allah’ın izni ile odamız için tekrardan adayız.  Odamız çok iyi gidiyor. Şoför esnafımız için güzel adımlar attık. Şoför esnafımız için daha iyi adımlar atmaya da devam edeceğiz. Birlikte başardık, birlikte koşup yeniden başaracağız inşallah.
ESNAFIMIZIN YANINDA OLDUK
Trabzon’daki paydaşlarımız STK’lar, Valimiz, Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkanımızla şoför esnafımız adına sürekli istişare halindeyiz. Bazı şeyler kamuoyuna farklı lanse edebilir. Biz şoför esnafının lehine olmayan, aleyhine olan her şeyin karşısındayız. Esnafımızın yararına olan her şeyin yanındayız. Bu minvalde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
SORUNLARI EL ELE AŞACAĞIZ
Önümüzdeki süreçte de Allah’ın izni paydaşlarımız ve şoför esnafımız ile el ele vererek sorunlarımızı aşmanın derdineyiz. Biz sorun yapan, sorun arayan değil çözüm üreten uzlaşması tavrımızla bu yola çıktık. Tavrımızdan asla ödün vermeyeceğiz. Bu camia hepimizindir. Trabzon halkınındır, esnafımızındır. Kapımızı da gönlümüzü de herkese açtık. Bunu esnafımız da şehrimiz de biliyor. Daha önce esnafımız yaşadıklarını da çok iyi biliyor. 

ERTAN TOMAÇ İLE BİRLEŞTİK 
Seçim sürecinde adaylık demokrasinin gereğidir. Demokrasi olan yerde aday da mutlaka olacaktır. Önceki oda başkanı da aday olduğunu söylüyor. Geçmişte yaptıkları da yapmadıkları da ortadadır. Allah’ın izni ile bu yola tekrardan çıktık. İnşallah camiamızı kaldığı yerden yeniden ayağa kaldıracağız. Süreçle alakalı aday olduğunu düşünen Ertan Tomaç kardeşimizle bir araya geldik. İstişareler gerçekleştirdik ve birleşmenin daha faydalı olacağına kanaat getirdik. ‘Birlikten Güç Doğar’ atasözümüze istinaden güç birliği yaptık. El ele vererek şoför esnafımızın hak ettiği değeri hak ettiği seviyeye kavuşturacağız inşallah.
HER ŞEY ESNAFIMIZ İÇİN
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığından Ömer Hakan Usta ile güç birliği yapan Ertan Tomaç, “Şoförler Odası’nın üyesiyim. 15 yıl Bahçecik-Cezaevi Durak Başkanlığı görevini yürüttüm. Camianın içindeyiz. Yapılacak olan seçimlerde Ömer Hakan Usta başkanımız ile el ele vererek, esnafımızı, şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

DERDİMİZ TRABZON
30 senedir şoför camiasının içindeyim. S.S. Yeşil Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde başkan vekiliyim. Bizim derdimiz Trabzon’dur. Kentimize hizmet etmektir. Önceki başkanın odamıza yeniden aday olacağını duyduğum gün ben de aday olacağım dedim. Geçmişte odamızda neler yaşandığını en iyi bilenlerden birisiyim. Geçmişte benim de birlikteliğim olmuştur. Bu oluşumun şehir adına hiçbir katkısı olmamıştır. Camiamız da, oda üyelerimiz de Trabzon halkı da bunları biliyor.
ESNAFIMIZ SIKINTI YAŞAMASIN
Önceki başkanın aday olacağını duyduğum gün adaylık çalışması da yaptım. Cefakar şoför esnafımızın geriye dönük sıkıntı yaşamasını asla istemem. O nedenle aday oldum ve ciddi çalışmalarımız da oldu. Gelinen süreçte kentimizde istişare yaptığımız, STK’lardan, camianın içinden ve Trabzon’un paydaşlarından hatırlı dostlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde bizim camiamızın odamıza ve esnafımıza ayrıştırıcı olacağı kanaatine vardık. Birleştirici olmak için Ömer Hakan Usta başkanımızın lehine adaylığımızdan vazgeçtik. Ömer Hakan Usta isminin altında birleştik. 
BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Odamızın geçmişe dönmesini asla istemem. Geçmişte odamızda ne gibi sıkıntılar olduğunu herkes biliyor. Odamız geçmişte güzel yönetilmemiştir. Ömer Hakan Usta tek başına aday olsa ben kesinlikle aday olmayacaktım. Geçmiş dönemdeki oda başkanın aday olduğunu duyunca aday oldum. Herkes gibi Ömer Hakan Usta’nın da eksikleri hataları muhakkak olmuştur. Ancak bunlar telafi edilmeyecek hatalar değildir. Kendisi ile oturduk. Şoför esnafımız için yapmamız gerekenleri tek tek istişare ettik. Ömer Hakan Usta’nın yaptığımız istişare neticesinde yapacaklarına inandım ve onun lehine adaylıktan çekildim. Bizim madden ve manen desteğimiz Ömer Hakan Usta ile birliktedir. 
ODAMIZ İVME KAZANDI
Şoför esnafımıza ne gibi katkılarda bulabiliriz bunun derdindeyiz. İnsanları uzlaştıran, birleştiren dostluklardan yanayız. Esnafımıza ciddi zararlar veren oluşumları biliyoruz. Bu yüzden başkanımızla olduk. Odamızın bir kimliği vardır. Trabzon bürokrasisi de halkı da, STK’ları da eskiden öcü gibi baktığı odamıza Ömer Hakan Usta ile birlikte çok güzel bakıyor. Esnafımız ve odamız ivme kazanmıştır. Artık Trabzon Şoförler Odası’nın kentimizde bir yeri vardır ve güzel anılıyor. Eksikleri telafi edip şoför esnafımız adına güç birliği yaptık. Önümüzdeki süreçte de halkımızdan, kamuoyunda, üyelerimizden ve esnafımızdan oluşumuma destek istiyoruz. Allah’ın izniyle her şey daha da güzel olacak.

Son Güncelleme: 04.10.2021 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.