Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB Temsilciliği açıldı

Trabzon’daki işletmelere verilecek KOSGEB hizmet ve desteklerinin daha yaygın, etkin ve koordine biçimde sunulmasını sağlamak amacıyla Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB Temsilciliği hizmete girdi.

11 Kasım 2018 Pazar 11:37
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB Temsilciliği açıldı

TTSO Hizmet Binası’nın 5. katındaki Proje Koordinasyon Ofisi biriminde hizmet verecek olan KOSGEB Temsilciliği’nin açılışına TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KOSGEB Trabzon Müdürü Mustafa Kurt, TTSO Meclis Başkanlık Divanı ve yönetim kurulu üyeleriyle her iki kurumdan ilgili personel katıldı.

“ÖNEMLİ OLAN DEVLET DESTEKLERİNİN KATMA DEĞERE DÖNÜŞMESİDİR”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bir konuşma yapan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KOSGEB temsilciliğinde 3 oda personelinin görevlendirildiğini belirterek, “Arkadaşlarımıza KOSGEB tarafından eğitim verilecek. Üyelerimizden gelen taleplerin ve üyelerimizin KOSGEB hizmetlerinin az hata ile çabuk sonlandırılması için çalışacağız. Hızlı takip edilmesini sağlayacağız. Önemli olan KOSGEB’den alınan desteklerin katma değer üretecek yerlere harcanması. Devletin parasının doğru yerde harcanmasını amaçlıyoruz” dedi.

“HER TÜRLÜ KOSGEB İŞLEMİ OFİSİMİZDE YAPILACAK”

Hacısalihoğlu, TTSO KOSGEB Temsilciliği’nin sağlayacağı hizmetleri anlatırken de şu ifadeleri kullandı:“Trabzon’daki işletmelere verilecek KOSGEB hizmet ve desteklerinin; yaygın, etkin ve koordinasyon içinde sunulmasını sağlamak üzere KOSGEB Trabzon Müdürlüğü ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında, KOSGEB Temsilcilik Ofislerinin Kurulması ve İşletilmesi’ne ilişkin işbirliği protokolü 21 Eylül 2018 tarihinde imzalanmıştı. Bu bağlamda Odamız tarafından hazırlanan bir ofiste görevlendirilen uzmanlarımıza KOSGEB tarafından eğitim verilecek. Akabinde eğitim alan uzmanlarımız tarafından firmalarımıza KOSGEB temsilcilik ofisimizde etkin bir şekilde hizmet sunulacaktır. KOSGEB Temsilcilik ofisimizdeki elemanlarımız, KOSGEB destek ve hizmetlerinin işletmelere duyurulması ve tanıtılması ile ilgili çalışmaları yürütecek, ayrıca bu konularda işletmeleri bilgilendirecektir, firmalara rehberlik hizmeti sunacaktır. KOBİ Beyannamesinin onay durumuna ve güncelliğine ilişkin sorgulamalar,destek programlarına ilişkin başvuru ve taahhütname kayıtlarının kontrolü,İşletmenin destek başvurusu olup olmadığı ve başvuruya ilişkin onay durumunun sorgulanması da yine ofisimizde yapılacaktır. TTSO KOSGEB Temsilciliği’nde ayrıca ödeme talep formunun evrak kayıt numarasını/tarihini sorgulama ve evrak karekodu ile ödemenin hangi aşamada olduğuna dair işletmeye bilgi sunulması hizmeti de verilecektir. Görevlilerimiz, işletmenin Müdürlüğe sunduğu dilekçe gibi başvuruların durumunu ilgili KOBİ Uzmanı veya Uzman Yardımcısı ile iletişime geçerek öğrenecek ve işletmeye de bilgi sunacaktır.”

KOSGEB Trabzon Müdürü Mustafa Kurt ise, TTSO KOSGEB Temsilciliği’nin açılması nedeniyle memnuniyet duyduklarını ve yararlı çalışmalar yapılacağına inandıklarını vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.