Trabzon TÜRKAV'dan Öğretmenler Günü Mesajı

24 Kasım 2021 Çarşamba 10:22
Trabzon TÜRKAV'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Dünyada farklı tarihlerde kutlansa da, biz 24 KASIM’ I, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ATATÜRK’ ün, Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olması nedeniyle “Öğretmenler günü” olarak kutlamaktayız.

Türk milletinin gelişmesinde eğitimin varlığı bulunmaktadır. Bu eğitimi verende öğretmendir. Bildiğiniz gibi, COVİT-19 pandemi bütün dünyada olduğu gibi, bizim de yavrularımızın eğitim ve öğretiminde engel oluşturmuştur. Ancak, Öğretmenlerimiz teknolojiyi eğitim dünyasında yapı taşlarından birisi haline getirmeyi başartmıştır. Sınıflardaki Öğretmen kürsüsü yerine, teknolojiyle sınıfları evlere taşıyan öğretmen, teknolojinin kullanımının öğrenciye getirdiği kalıcı davranışı ispatlanmış olsa da, uygulamada sıkıntıların yaşanıldığı görülmüştür.

Öğretmenlerimiz teknolojiyle bilginin paylaşımını, öğrenim metotlarının iletişimi ile eğitim ve öğretim konusunda öğrencilerin yetiştirilmesinde yer almışlardır. TÜRKAV Öğretmenlerimizin başarılarını yürekten tebrik ederken, çalışmalarındaki yeterlilikle örnek olmalarının yanında hizmet içi eğitimden geçirilmeleri gerektiği görülmüştür.

İnsanları genel olarak çok ciddi problemlerinin içine sokan bilgisizlik olduğu gerçeği ortada iken, TÜRKAV olarak ifade etmekteyiz ki; manevi kalkınma olmadan iktisadi kalkınma yetersiz kalmaktadır. Türkiye’yi daha çok ileriye taşıyacak ve kalkındıracak olan milleti sevmek fikrinin Türk Milliyetçiliği olduğudur.
TÜRKAV olarak ta, Öğretmenlerimize, 24 Kasım’da bu gün, minnet ve şükranlarımızı sunarken, eserlerinin milletin geleceği olduklarını her şeyin üstünde gördüklerine inanıyoruz.
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.