Trabzon Türkiye'nin birleştirici çimentosudur

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan tarafından Trabzon’a yönelik söylemlerine tepki gösterdi.

15 Kasım 2018 Perşembe 11:13
Trabzon Türkiye'nin birleştirici çimentosudur

Trabzon’un tarihte de bugünde  vatanının, devletinin, yanında olduğunu dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “ CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün’ün Trabzon şehrini ve Kahraman Halkını hedef alan yorumlarını şiddetle kınıyorum. Vatanına, Milletine, Bayrağına, Devletine bağlılığını tarihin her döneminde ve halen verdiği şehitlerle ortaya koyan Trabzonluları Pontus ile aynı cümlede zikreden bu zihniyete kendi geçmişini iyi incelemesini tavsiye ederiz. Tekirdağ’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline yapılan çirkin saldırı girişimini kınamaya çalışırken kontrolünü kaybeden bu milletvekili Türkiye’nin birliğinin şehri Trabzon’un vatansever halkını aşağılamaya kalkmış ve haddinin çok ötesine giderek Kurtuluş Savaşında Trabzon’un Pontus’un elinde olduğu iftirasını atmıştır” dedi.

Atatürk’ün Trabzon’la ilgili söylediği sözlerine de hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “ Bu milletvekili Balkan Savaşındaki, Sarıkamış Harbindeki Trabzonlulara baksın. Çanakkale harbinde Trabzon Lisesi öğrencilerinin 3 döneminin hepsinin şehid olduğunu öğrensin.  Atatürk'ün 15 Eylül 1924'te gerçekleştirdiği ilk Trabzon ziyaretinde onuruna verilen yemekte yaptığı konuşma da “Beş sene önce ilk kez Samsun'a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya büyük savaşına Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş alanında gösterdikleri özverili çabaların kıymetli anısı, bilincimde sürekli canlı kalacaktır.” demiştir.  Tabii ki değerli Tekirdağlı vatandaşlarımızın tamamen dışında olan ve Atatürk’ü doğru tanımayan, onun Trabzonlulara bakışını bilemeyen bu zatın beyanını, ancak karalama yaparak, iftira atarak, Atatürk’ün ismini kullanarak kendi varlığını sürdürmek diye nitelenir. 11. Yüzyıllarda Kafkaslardan gelen Oğuz boylarının yerleştiği Trabzon aynı coğrafyada 1250 yıllarındaki Kommenos – Pontus yerleşimlerinin Fatih Sultan Mehmet tarafından 1461 yılında fethedilmesiyle tamamen Türk yurdu haline gelmiştir. 1916 yılında Ruslar tarafından işgal edilen Trabzon, daha sonra Trabzon'un kahraman halkı tarafından Ruslar'dan temizlenmiştir. Güzel şehrimiz Tekirdağ’dan seçilen bu milletvekilinin Trabzon’u Pontus’la bir arada değerlendirmesi milli birlik ve beraberliğimize hakaret olmasının yanı sıra bilinçaltındaki art niyetinin yansıması olarak görünmektedir. O ve onun gibi düşünenlere karşılık Trabzon dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi yarında Türkiye’nin birleştirici çimentosu olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.