Trabzon Ülkü Ocakları Doğu Türkistan açıklaması

Trabzon Ülkü Ocakları Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerine dur denilmeli

13 Ocak 2019 Pazar 11:29
Trabzon Ülkü Ocakları Doğu Türkistan açıklaması

Trabzon Ülkü Ocaklarından yapılan açıklamada malum olduğu üzere uzun bir süredir Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dramı, eziyetler, zulüm hepimizi derinden yaralamaktadır. Katil Komünist Çin Doğu Türkistanlı müslüman Türk ailelerin evlerine Çinli erkekleri yerleştirerek namusumuza el uzatmaktadır. Yine aylardır devam eden sistematik işkence ve asimilasyon girişimi ise 1 milyondan fazla müslüman Türk’ün toplama kamplarında esir edilerek özgürlüklerinin ellerinden alınmasıdır.

Ancak hayretle görmekteyiz ki, ülkemizdeki basın organları, sivil toplum kuruluşları, ufacık hadiselerde ortalığı ayağa kaldıran kesimler malesef bu soykırıma karşı tepki koymaktan imtima ediyorlar, görmezden geliyorlar. Oysaki ne soydaşımız ne dindaşımız olan birçok ülke Çin’in bu soykırım girişimine insanlık adına tepki göstermekte, mazlum Doğu Türkistan coğrafyasına sahip çıkmaktadır. Ülkemizde ise Ülkücü Hareket ve Ülkü Ocakları dışında hassasiyet gösteren, insiyatif alan malesef başka kimse bulunmamakta. Acaba bu görmezden gelinme çabasının nedeni Doğu Türkistanlıların Türk olması mı, Müslüman olması mı? Yoksa menşei dışarda olan güruhlarım, STK’ların, partilerin katil Çin’den sağladıkları nüfuzu, finansı kaybetmemek için Çin sözcülüğüne soyunmalarından mı geliyor?

Çok kıymetli yerel basınımız aracılığıyla bir kez daha kıymetli Trabzonlu Hemşerilerimizin bilmesini isteriz ki, bizimle birlikte kimse ses çıkarmasa dahi Ülkü Ocakları olarak Doğu Türkistan için duyarlılık oluşturmak namına usanmadan çaba göstrrmeye devam edeceğiz. Soydaşlarımıza her şartta sahip çıkacağız. Bu zülme dur demeye, Doğu Türkistan Türklerine sahip çıkmaya bütün hemşerilerimizi davet ediyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.