Trabzon'umuzun kavşak ihaleleri ne oldu?

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Trabzon'daki Değirmendere, Atapark ve Akçaabat Haçkalı Devlet Hastanesi kavşaklarının ihalelerine ne oldu? Neden bu projelere başlanmıyor?Bu kavşaklar bir keyfiyet değil zorunluluktur. Acilen buralarda çözümler üretmek ve trafiği rahatlatmak zorundayız dedi.

25 Aralık 2018 Salı 10:56
Trabzon'umuzun kavşak ihaleleri  ne oldu?

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,Trabzon’un en temel sorunlarından biri trafiktir, ulaşımdır. Trafiğin sorun haline gelmesinin önemli bir nedeni de, çözüm adına gerçekleştirilen projelerin maalesef yanlış, eksik ya da hatalı oluşudur.Üzülerek belirtiyorum ki, bugün gerçekleştirilen ulaşım projelerinde hatasız ya da eksiksiz bir iş bulmak neredeyse olanaksızdır.

Trafik sorunu Trabzon’da yıllardır çözülemeyen ve artarak ve genişleyerek süren bir sorun haline gelmiştir.Geçmişte sorun sadece merkezdeydi. Ancak bugün plansız ve sağlıksız gelişen Trabzon, çok daha geniş bir alana yayılmış durumda.Yani yapılaşma ve imar planlamaları yapılırken, ne yazık ki altyapı sorunları gözetilmiyor. Ulaşım başta olmak üzere bu yapılaşmanın yol açacağı altyapı sorunları öngörülmediği, hesaplanmadığı, dolayısıyla inşa edilmediği için, büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz.

Trabzon’da bunun en çarpık örneği Çukurçayır ve Kaşüstü’dür.

Trabzon trafiği açısından yaşamsal önemi bulunan Değirmendere, Atapark ve Akçaabat Haçkalı Devlet Hastanesi kavşakları için 18  ihale yapıldı.Ama hala bir ses yok!Üstelik ihaleden hemen sonra yer teslimi yerine keşif artışı ve proje değişikliğine gidildi.Ama yine ses yok!Neden böyle bir değişikliğe gidildi?Neden bu projelere başlanmıyor? Bunlara cevap verecek bir yetkili var mı?Bu kavşaklar bir keyfiyet değil zorunluluktur. Acilen buralarda çözümler üretmek ve trafiği rahatlatmak zorundayız.

Öte yandan, sadece Trabzon değil, Karadeniz transit taşımacılığının da en önemli sorunu haline gelen Kaşüstü geçişi konusunda çalışmaların da hızlandırılması ve bir an önce bitirilmesi gerekiyor.Bizim derdimiz Trabzon'umuzun huzurlu ve mutlu bir kent olmasıdır, daha yaşanabilir bir şehir olmasıdır.Milletimizin derdi bizim derdimiz, çare aramak görevimiz anlayışıyla gördüğümüz eksiklikleri söylemeye ve sorunların çözülmesine katkı vermeye devam edeceğiz 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.