Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Görevine Başladı

Bitlis Valiliği’nden Trabzon Valiliği’ne atanan Vali İsmail Ustaoğlu Trabzon’daki görevine bugün başladı.

06 Kasım 2018 Salı 11:20
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Görevine Başladı

    16 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Bitlis Valiliği’nden Trabzon Valiliği’ne atanan Vali İsmail Ustaoğlu Trabzon’daki görevine bugün başladı.Vali İsmail Ustaoğlu’nu valilik önünde Vali Vekili Nusret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve  kaymakamlar karşıladı.

    Trabzon Valisi Ustaoğlu basına yaptığı açıklamada; “16 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle atanmış olduğum Trabzon Valiliği görevine bugün itibariyle  başlıyorum. Dolayısıyla beni bu göreve layık gören başta sayın  Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bu kadim şehre hizmet etmek bizim için  onur verici. Bu vesileyle yeni görevin ilimiz ve şahsım adına hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.4000 yıllık tarihi ile Trabzon’un kadim bir şehir olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu “Doğu Karadeniz’in merkezi konumunda bulunan Trabzon’umuzu ve Trabzonlu hemşerilerimi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Büyük Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu ve çocukluğunun geçtiği; tarih, kültür ve medeniyetin harmanlandığı bu kutlu şehirde hizmet edecek olmak benim için onur verici. Bölgenin cazibe merkezi konumunda bulunan Trabzon’umuz, tarihi, turistik ve kültürel birikimi, dinamik ekonomik yapısı ve yetiştirmiş olduğu insanlarıyla ülkenin en önemli şehirlerinden biridir. Böylesine önemli bir kente hizmet ederken, üzerimizdeki sorumluluğun farkında olarak; bütün mesai arkadaşlarımla birlikte insan merkezli, hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, şeffaf ve hesap verebilen, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü ve şefkatli bir yönetim anlayışı olacaktır.  Bu doğrultuda; her zaman vatandaşlarımızın arasında, özellikle devletin desteğine ve şefkatine daha çok ihtiyaç duyan kimsesiz, yetim çocuklarımız, biçare kadınlarımız, engellilerimiz ve yaşlı insanlarımızla bizleri daha çok bir arada göreceksiniz. Gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir Trabzon bırakmak; eğitim, sağlık, turizm, gençlik ve spor, sosyal hizmetler, çevrenin korunması ve diğer tüm alanlarda ilimizi daha ileri taşımak öncelikli hedefimiz olacaktır .Devletimizin içine sızarak milli birliğimize kasteden, FETÖ ve benzeri terör örgütleriyle mücadelemiz huzur şehri Trabzon’umuzda da azim ve kararlılıkla devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milletiyle birlikte tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak bu vatan toprağında ilelebet sürdüreceği asla unutulmamalıdır. Bu vesileyle bir kez daha yakın zamanda kaybettiğimiz Eren Bülbül başta olmak üzere bu millet, bu vatan, bu bayrak  için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’ta rahmet diliyorum.” dedi.

    Vali Ustaoğlu son olarak Trabzon’un marka değerini daha da ileriye taşımak adına ilin önde gelen aktörleriyle birlikte aktif çalışacaklarını belirterek “Sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere, yerel yönetimlerimiz, adli ve askeri kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, oda ve meslek kuruluşlarımız,  sivil toplum kuruluşlarımız, basın ve medya kuruluşlarımız ile yakın bir iletişim içinde, azim ve gayretle çalışacağımızı özellikle vurgulamak isterim. Bu vesileyle görevi devraldığım Sayın Yücel YAVUZ Valim başta olmak üzere, ilimize hizmet etmiş bütün valilerimize teşekkür ediyor; sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.”  dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.