Trabzon’da balık fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 arttı

Vatandaşlar genelde kültür balığını tercih ederken balık avında en verimsiz dönem yaşanıyor

22 Mayıs 2018 Salı 14:01
Trabzon’da balık fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 arttı

 Karadeniz’de balık avı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 civarında azalırken balıkçılar bu ayların genelde en verimsiz dönem olduğunu söylediler. 
Balıkçılar, geçen yılın aynı dönemine göre fiyatlarda yüzde 50’nin üzerinde bir artış yaşandığını belirtirken vatandaşların genelde daha ucuz olan kültür balığını tercih ettiğini belirtiyor. 
Uzun yıllar balıkçılık sektörüyle uğraşan Zeki Özçilingir, geçen yılın aynı dönemine göre balık avının yarı yarıya azaldığını buna bağlı olarak ise fiyatların yüzde 50 arttığını belirterek, “Bu dönem balık avı, geçen yılın aynı dönemine göre biraz daha azaldı. Yüzde 50 farlılık olduğunu söyleyebiliriz. Buna bağlı olarak fiyatlarda yüzde 50 seviyelerinde arttı. Genelde barbun, mezgit, istavrit gibi balıkların fiyatları geçen yıla göre yüzde 50 arttı diyebiliriz. Kültür balığını ise geçen yılın aynı fiyatından satıyoruz. Vatandaşlar genelde somon, çupra, levrek tercih ediyor. Örneğin geçen sene mezgit 15-20 TL iken bu sene 40-50 TL’ye kadar artmış durumda. Bu aylar genelde verimsiz geçiyor ancak önümüzdeki Haziran ve Temmuz aylarında ise çok daha verimsiz geçeceğini düşünüyoruz. Ancak bu dönem geçen döneme göre çok daha da verimsiz diyebiliriz” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.