Trabzon’da değişim ve dönüşüm devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehirde yapımı devam eden bazı projeler hakkında değerlendirmelerde bulunurken, “Trabzon’umuzu dünyanın sayılı şehirlerinden biri yapmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimizdeki değişim ve dönüşüm olanca hızıyla devam ediyor” dedi.

06 Mart 2018 Salı 12:46
Trabzon’da değişim ve dönüşüm devam ediyor

SAHİL DOLGU

(GÜLCEMAL) PROJESİ

Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi ile Trabzon’a 800 dönüm yaşam alanı kazandırmakta olduklarını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, Sahil Yolu nedeniyle Trabzon şehir merkezinin denizle kesilen bağlantısının bu sayede yeniden tesis edileceğini söyledi. Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesinin üç etapta tamamlanacağını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Birinci etapta tahkimat ve dolgu çalışmalarımız tamamlanmıştır. Burada uygulanacak olan proje halkımızın talepleri doğrultusunda hazırlanmaktadır. Aynı zamanda ikinci etabın tahkimat çalışmalarına başlamak içinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Gülcemal Projesi tamamlandığında Karadeniz Bölgesinin en büyük yaşam alanı ortaya çıkacaktır” dedi.

TRABZON BOTANİK

Büyükşehir Belediyesinin bir başka vizyon projesi olan Trabzon Botanik’te yapım çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, bahar mevsiminde ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağını, Trabzon’da unutulmaya yüz tutmuş yerel meyve türlerinin de Trabzon Botanik’te yaşatılacağını kaydetti. Çalışmaların tamamlanmasıyla, Ortahisar’ın Çamobası’nda muhteşem bir eserin ortaya çıkacağını belirten Gümrükçüoğlu, bu anlamda çalışmalarını büyük titizlikle sürdürdüklerini söyledi. Trabzon Botanik’in aynı zamanda bir yaşam alanı olacağını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Farklı ağaç ve bitki gruplarına ait bahçeler ve seyir alanlarının yanı sıra Trabzon Botranik’in içinde gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler ve su bahçesi bulunacak. Bunun yanı sıra restoran, kır kahvesi, hediyelik eşya satış alanı ve sergi alanları yine Trabzon Botanik’te yer alacaktır. Trabzon’un bu dev kazanımı her şeyiyle şehrimizin marka değerine çok önemli katkılarda bulunacak, yerli ve yabancı turistlerin şehrimize gelmesi için çok önemli bir nedenleri daha olacaktır” diye konuştu.

KARAGÖZ MEYDANI

Tarihte var olan Karagöz Meydanını da yeniden Trabzon’a kazandırmakta olduklarını belirten Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da Hacivat-Karagöz oyunlarına ev sahipliği için Karagöz Meydanı ismini alan tarihi bir meydan alanı var. Bu alan üzerinde bugün Trabzon Öğretmen Evi ile Cudibey Ortaokulu bulunuyor. Trabzon şehir merkezine ikinci bir kent meydanı kazandırmak için yıllar önce harekete geçtik. Bu alanı Milli Eğitim Bakanlığımızdan istedik. Bakanlık ‘okul ve öğretmen evini başka tarafta yapıp bize verirseniz burayı size devrederiz’ dedi. ‘Tamam’ dedik. Hacıkasım Mevkiinde Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan bölgeyi TOKİ’den satın aldık. Burada okul ve öğretmenevini projelendirdik, ihalesini gerçekleştirdik ve çok şükür yapım çalışmalarına başladık. Bölgemizin en modern öğretmenevi ile 36 derslikli okulu Trabzon’a kazandırıyoruz. Bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla tarihi Karagöz Meydanı alanını devralacağız ve bu bölgeyi tarihte olduğu gibi yeniden Meydan olarak şehrimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

TAM OTOMATİK

KATLI OTOPARK

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Tam Otomatik Katlı Otoparkın inşasına da ara vermeden devam ettiklerini söyledi. Trabzon şehir merkezinin otopark ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilmek için harekete geçtiklerini belirten Gümrükçüoğlu, “Hacıkasım Mevkii’ndeki alanı belediyemiz bütçesinden 25 milyon TL ödeyerek kamulaştırdık ve inşa çalışmalarına başladık. İnşaat çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak Tam Otomatik Katlı Otoparkı şehrimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

YOL ÇALIŞMALARI

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon il genelinde yol seferberliğini ara vermeden sürdürdüklerine dikkat çekti. Mahalle yollarında son derece kalıcı çalışmalara imza attıklarını belirten Gümrükçüoğlu, “2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında mahalle yollarımızda yaptığımız, asfaltlama, betonlama, sanat yapısı inşaatları ve diğer çalışmalarımızın toplam maliyeti 325 milyon TL’yi aşmıştır. Bu çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

ALTYAPIDA ÇALIŞMALARI

Trabzon’da altyapı çalışmalarına özel önem verdiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Çalışmalarımızı şehrimizi dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline getirmek hedefi ile sürdürüyoruz. Elbette sağlam bir altyapıya sahip

olmadan dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline gelmek mümkün değildir. Bu nedenle içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına özel önem veriyoruz. Büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra tamamlayarak halkımızın kullanıma sunduğumuz 651 içme suyu ve kanalizasyon yatırımının toplam maliyeti 182,2 milyon TL’dir. Yapım çalışmalarına devam ettiğimiz 67 ayrı projenin toplam maliyeti 447 milyon TL’dir. 2018 yatırım programına aldığımız 134 ayrı projenin yatırım maliyeti 1,14 milyar TL’dir. Buradan görüldüğü üzere altyapı alanında dev projeleri sırasıyla şehrimize kazandırmaktayız. Tamamlayarak halkımızın kullanıma sunduğumuz Atasu Barajı, proje çalışmalarını sürdürdüğümüz Karakaya Barajı gibi dev eserler de bu projelerin dışındadır” ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLER

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un metrekareye oranla Türkiye’nin en çok kentsel dönüşüm yapılan ili olduğunu ve bu sayede ismine layık hale geldiğini ifade etti. Bir zamanların gece kondu alanlarının kentsel dönüşüm çalışmalarıyla modern yaşam alanlarına dönüştüğünü kaydeden Gümrükçüoğlu, “Gerek Büyükşehir Belediyemiz ve gerekse ilçe belediyelerimizin TOKİ ile birlikte sürdürdüğü kentsel dönüşüm çalışmaları ile şehrimiz âdete çağ atlamıştır. İl genelinde birçok kentsel dönüşüm çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu çalışmalarımız tamamlandığında şehrimiz çok daha güzel bir kimliğe bürünecektir” dedi.

Bu çalışmaların yanı sıra tamamladıkları, sürdürdükleri ve proje aşamasında olan çok sayıda çalışmalarının bulunduğunu belirten Gümrükçüoğlu, “Bir şehircilik üstadı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde şehrimizi dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline getirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Trabzon’umuz için gece gündüz görev başındayız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.