Trabzonda fetö operasyonu

Trabzonda gerçekleştirilen fetö operasyonunda 38 örgüt üyesi gözaltına alındı .Gözaltına alınanlardan evlerden sorumlu abla düzeyindeki 2 kişi tutuklandı .

29 Mart 2018 Perşembe 11:15
Trabzonda fetö operasyonu

Trabzon’da yürütülen FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) soruşturmaları çerçevesinde gözaltına alınan ve evlerden sorumlu abla düzeyinde 2 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklanırken, 27 kişinin sorgusu sürüyor. 
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları çerçevesinde "gaygubet evi" olarak adlandırılan ve örgüt üyelerinin gizlenmek amacıyla kullandığı 6'sı öğrenci evi olmak üzere toplam 19 ev deşifre edilirken, 58 şüpheli tespit edilerek 9'u öğrenci ve 2'si evlerden sorumlu abla düzeyinde örgüt yöneticisi olmak üzere 38 örgüt üyesi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan ve evlerden sorumlu abla düzeyinde bulunan 2 örgüt yöneticisi çıkartıldığı mahkemece tutuklanırken, 9 öğrenci ise etkin pişmanlıktan yararlanarak adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 
Halen gözaltında bulunan 27 şüphelinin sorgusu sürerken, firardaki 20 şüphelinin ise aranması devam ediyor. 

Son Güncelleme: 29.03.2018 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.