Trabzon’da firmalara e-ticaret konusunda bilgi verildi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) düzenlenen toplantıda firmalara e-ticaret ve e-fatura konularında bilgiler verildi.

12 Kasım 2018 Pazartesi 12:30
Trabzon’da firmalara e-ticaret konusunda bilgi verildi

Eta Bilgisayar firmasından Mustafa Şahin ve Ali Kemal Çebi tarafından katılımcılara e-ticaret, e-fatura uygulaması, ihracat e-faturası düzenleme, e-arşiv faturası uygulaması, e-irsaliye uygulaması, e-defter uygulaması konularında bilgiler verildi, soruları yanıtlandı.

“E-TİCARET KOBİ’LER İÇİN ÇOK AVANTAJLI”

TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, 1990 yılından itibaren hızlı bir gelişim içerisinde olan sayısal haberleşme teknolojileri ve internet kullanımının hızlı yaygınlaşmasının yeni fırsatların ve iş alanlarının doğmasına neden olduğunu ifade ederek, “Özel veya kamu sektörünün vazgeçilmesi haline gelmiş olan bu teknoloji kullanımı ticari hayata yeni boyutlar katmaktadır. Öncelikli olarak, iş verimliliğini artmakta ve kullanıcı hataları azalmaktadır. E-Ticaret, ticaretin dijital ortamda online olarak yapılmasıdır. E-Ticaret, herhangi bir ürün ya da hizmet için, çeşitli ödeme yöntemleriyle bir internet sitesi üzerinden ticaret yapmanızı veya sipariş vermenizi sağlayan bir alışveriş yöntemidir. Türkiye’de ve dünyada geleneksel pazarlama yöntemlerine ve satış faaliyetlerine e-ticareti de ekleyen kuruluşlar, sadece belirli bir bölgeye ve noktaya satış yapmanın ötesine geçerek, süreçlerine e-ticareti de dahil ederek faaliyetlerine derinlik katmaktadırlar. E-ticaret özellikle KOBİ’ler için çok avantajlıdır” dedi.

Serdar, E-Fatura, E-Arşiv Faturası, E-İrsaliye ve E-Defter Uygulamalarının elektronik ortamda hazırlanan resmi belgeler olduğunu da vurgulayarak, “Bu belgeler kâğıda basılmadan, sunucular tarafından alıcı ve satıcıya, belli koşul ve yükümlülükler çerçevesinde iletilir. Kullanımı zorunlu işletmeler dışında isteğe bağlıdır. Büyük data yapısı, verilere devletin erişimini hızlandırmaktadır. Bu uygulamalar, ileride tüm firmalar için zorunlu hale getirilecektir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.