Trabzon’da İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatı devam ediyor

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, merkezin Trabzon’un ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

21 Kasım 2018 Çarşamba 13:17
Trabzon’da İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatı devam ediyor

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, inşaatı devam eden Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Trabzon Teknokent Genel Müdürü Ömer Kurnaz, TTSO İnovasyon Merkezi Sorumlusu Sinan Köse ve Proje Koordinatörü Cengizhan Sungurlu’dan devam eden çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Hacısalihoğlu, merkezin Trabzon'un ekonomik kalkınmasına ve rekabet edebilirliğine katkıda bulunacağını belirterek şunları söyledi:

“TOBB’un katkılarıyla yapılan merkez 11 bin metrekare açık alan üzerine inşa ediliyor. 7 bin 379 metrekare kapalı alana sahip merkezde eğitim birimleri, kuluçka merkezi ve Ar-Ge laboratuvarları, katmanlı üretim teknolojileri, üç boyutlu tarama teknolojileri, toz metodolojisi, sanal ve artırılmış gerçeklik, Ar-Ge birimleri, biyoteknoloji laboratuvarlarının yanı sıra yönetim ve idari birimler de bulunacak. Merkezin en önemli katkılarından biri de ilaç endüstrisine olacak. Ar-Ge Laboratuvar ve ofislerinin bir kısmı merkezin misyon ve vizyonuna uygun başarılı projeleri bulunan girişimcilere tahsis edilerek merkezin aynı zamanda bir kuluçka merkezi olması hedeflenmektedir. Bu sayede merkezin yaptığı çalışmalar ile sürdürülebilirliğini sağlayacak mekanizmanın da tesis edilmesine katkıda bulunacaktır. Ayrıca merkez Ar-Ge ye yatkın girişimcilerin bu alanda çalışmalarına olanak sağlayarak yeni fikirlerin ortaya çıkması ile sürdürülebilir toplumsal fayda yaratacaktır. Biyoteknoloji alanında; İlaç Biyoteknolojisi araştırma ünitelerini içeren ve biyoteknolojik ilaç sanayisine yönelik Ar-Ge çalışmalarının yapılabileceği bir yapı oluşturulacaktır. İlaç biyoteknolojisi araştırma ünitesi sayesinde doğal zenginlik kaynağı ilaç hammaddesi olan bitkilerimizden ilaç etken maddelerinin elde edilmesi konusunda araştırmalar yürütülecektir.”

Son Güncelleme: 21.11.2018 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.