Trabzon’da keşanlı kadınlar 8 Mart’ta meydanlara indi!

Kadın hakları mücadelesi; kadının insan haklarının sağlanması mücadelesi yanında, temelinde emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir.

08 Mart 2021 Pazartesi 16:00
Trabzon’da keşanlı kadınlar 8 Mart’ta meydanlara indi!

Trabzon Meydan Parkı’nın etrafında yürüyüş gerçekleştiren kadınlar ardından çelenk sunma töreni yaptılar. Trabzon Barosu, Yaşam Kadın Merkezi Derneği,Tmmob Trabzon Şubesi, Kadın Erkek Birlikte Sosyal Eşitlik Derneği, Toplumsal Kalkınma Derneği, Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Karadeniz İlleri Kadın Platformu Trabzon Derneği, Femin-Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi, Trabzon Ev Eksenli Çalışan Emek Sensin Kadın Derneği, Türk Kadınlar Birliği ve Trabzon Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin düzenlediği etkinliğe çok sayıda kadın katıldı.

Meydan parkında yapılan basın açıklaması da  şu ifadeler kullanıldı: Kadın hakları mücadelesi; kadının insan haklarının sağlanması mücadelesi yanında, temelinde emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmaması nedeniyle bugün dünyanın her yerinde ve ülkemizde kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddet giderek artmaktadır. Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin artmasını endişeyle izliyoruz. Bu artışta kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik yasaların ve sözleşmelerin tartışmaya açılmasının, kadına karşı ayrımcılığı destekleyecek toplumsal, yönetsel ve siyasal ortamın yaratılmasının etkisi yadsınamaz. İstanbul sözleşmesi, 6284 sayılı kanun ve yoksulluk nafakasına yönelik tartışmaların son bulması, tam tersi bu sözleşme ve yasaların tam olarak uygulanması için gerekli yasal ve pratik çözümlerin ortaya konulması devletimizin görevidir. Trabzon Barosu olarak her zaman olduğu gibi bugün de Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden aldığımız güç ile; kazanılmış kadın haklarından vazgeçmeyeceğimizi ve kadının İnsan Haklarının sağlanması için hak talepli mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyor, dünyanın ve ülkemizin her yerinde bu mücadeleyi yürütenleri dayanışma ruhuyla selamlıyoruz.

Son Güncelleme: 08.03.2021 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.