Trabzon’da öğrenciden öğretmenine darp.

Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, Şiddeti oluşturan alt etmenler incelenmeli ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

17 Şubat 2022 Perşembe 16:19
Trabzon’da öğrenciden öğretmenine darp.

Ders esnasında telefonla oynayan öğrencisinden telefonunu bırakmasını isteyen öğretmen öğrencisi tarafından darp edildi.

Yapılan şiddet olayının ardından Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, Eğitim kurumlarında hiç görmek istemediğimiz bu tür olayları şiddetle kınıyoruz.

Başkan Dilber ,konuyla alakalı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Toplumsal olarak bir şiddet sarmalının içinden geçmekteyiz. Şiddetin hiçbir yerde mazur görülmesi elbette söz konusu olamaz. Ancak hiç olmaması gereken yerlerden birisi hepimizce malumdur ki eğitimdir. Maalesef eğitimde de her geçen gün yeni bir şiddet vakası ile karşı karşıya kalmaktayız.

Son şiddet vakası ise 15 Şubat 2022 tarihinde ilimizde meydana gelmiştir. Beden Eğitimi dersi sırasında M.E.E. isimli öğrencisinin cep telefonu ile ilgilendiğini gören öğretmen F.L. öğrencilerden telefonlarını masalarının üzerine koymasını istemiştir. Öğrenciler telefonlarını bırakırken M.E.E. adlı öğrenci öğretmenini darp etmiştir.

Eğitim kurumlarında hiç görmek istemediğimiz bu tür olayları şiddetle kınıyoruz. Toplumda şiddet her yönüyle ortaya çıkmaktadır. Bu olayların sıradanlaştırılmadan gündemde tutulup gereken tedbirler yetkililerce alınmalıdır. Kamusal alanlarda hizmet edenlerin şiddete maruz kalmaları hizmetleri sekteye uğratma noktasına gelmiştir.

Elbette şiddet kendiliğinden gelişmemektedir. Şiddeti oluşturan alt etmenler incelenmeli ve gerekli tedbirler alınmalıdır. Öğretmenlerin toplumda itibarının artması için çalışmalar yapılmalıdır. Şiddete karşı gerekli yasaların çıkartılması, makam sahiplerinin konuya önem vermesi toplumsal bilinci arttıracaktır.

MEB’ın eğitimde acil şiddet yasası çıkartması gerekmektedir. Gündemdeki Öğretmenlik Meslek Kanunu aceleye getirilmeden paydaşlar ile değerlendirilseydi, eğitimde şiddetle ilgi çok ciddi düzenlemeler içerebilirdi.

F.L. öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

Son Güncelleme: 17.02.2022 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.