Trabzon’da "Şiddeti Frenliyoruz" Projesi Hayata Geçirildi

23 Haziran 2021 Çarşamba 14:02
Trabzon’da "Şiddeti Frenliyoruz"  Projesi Hayata Geçirildi

Yaşam Kadın Merkezi Derneği ve Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi’nin, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı işbirliğinde Trabzon’da 5 taksi durağında “Kadına Yönelik Şiddet” konusunda bilgilendirme ziyareti gerçekleştirildi.
“Şiddeti Frenliyoruz Projesi” Bursa Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’nin yürütücülüğünde Bursa, Edirne, Mersin, Trabzon ve Van illerinde sürdürülmeye devam ediyor. 
Proje kapsamında;  Trabzon’da; Park Taksi-Site Taksi-Pelitli Taksi-Otogar Taksi-Havaalanı Taksi durakları dernek gönüllülerince ziyaret edilerek, taksilere el broşürleri ve kitaplar dağıtıldı.  Dernek uzmanlarınca; Kadına yönelik şiddetle ilgili bilgilendirme yapılarak, kadın cinayetlerinin basına yansıdığı ve oldukça artış gösterdiği ifade edilirken, taksiye binen kadınların şiddet mağduru olması halinde yapılabilecekler anlatıldı. 

Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu Avukatı Gülcan Kara ise şiddete uğrayan kadınların kendi istekleri doğrultusunda nereye müracaat edebilecekleri bilgilendirmesini yaptı.  Beş taksi durağında, durak başkanları ve şoförlerin ilgi ve duyarlılık gösterdiği, ziyaretlerde fikir alışverişinde bulunuldu.  Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı Başkanı ve Başkan yardımcısının da katılımı ile şoförlere katılım belgesi verildi. Pandeminin sona ermesiyle birlikte bu projeye daha hız verileceği ifade edilirken, diğer taksi duraklarının da ziyaret edileceği belirtildi.

Son Güncelleme: 23.06.2021 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.