Trabzon’da taksimetre ayarlama fiyatları düşürüldü

21 Mart 2022 Pazartesi 17:53
Trabzon’da taksimetre ayarlama fiyatları düşürüldü

Trabzon’da yetkili firma tarafından 1000 lira olarak belirlenen taksimetre ayarlama ücreti, TESOB ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde şoförler odaları ve taksi duraklarının yaptığı girişimler sonucu 650 liraya düşürüldü.

TESOB’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI YAPTILAR

Akaryakıta yapılan son zamların ardından Trabzon’da taksimetre açılış ücreti 3 ay aradan sonra yeniden zamlandı. Ancak il genelindeki bini aşkın taksinin 21 gün içinde yaptırması gereken taksimetre ayarının ücreti yetkili firma tarafından 1000 lira olarak belirlenince zamlı tarife uygulamaya koyulamadı.

Gelişmeler üzerine TESOB Başkanı Metin Kara konuyla ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdürü Adem Çelik, TESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz, TESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Çarşıbaşı Esnaf Odası Başkanı Turan Kaynar, Araklı Şoförler Odası Başkanı Coşkun Kınalıoğlu, Beşikdüzü Şoförler Odası Başkanı Mehmet Coşkun Zihni, Arsin Şoförler Odası Başkanı Murat Ateşoğlu, Tonya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Lermi, Of Şoförler Odası Başkanı Şahmeran Er, Yomra Şoförler Odası Başkanı Zeki Aygün, Düzköy Esnaf ve Sanatkarlar ve Şoförler Odası Başkanı Mümin Tirgil, Şalpazarı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yılmaz, Köprübaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Osman Aydın, esnaf odaları temsilcileri, taksi durağı başkanları ve diğer ilgililer katıldı. Toplantının bir bölümünde taksimetre ayarlamalarını yapan şirketin sahibi de dinlendi.

TAKSİMETRE AYAR FİYATI 650 LİRAYA DÜŞÜRÜLDÜ

TESOB Başkanı Metin Kara, yapılan görüşmeler sonucunda yetkili firmada yapılacak taksimetre ayarlama ücretlerinin 1000 liradan 650 liraya düşürüldüğünü vurguladı. Başkan Kara, “Yaklaşık 3 ay önce taksimetre ücretlerinde ayarlama yapılmıştı. Ancak akaryakıta üst üste gelen zamlar sonucunda haklı olarak taksici esnafımız yeniden bir zam talebiyle bize geldi. Taksimetre açılış ücretlerini artırdık. Ancak taksimetre ayarlamalarını yapan ve Trabzon’da tek olan firma, 3 ay önce 600 liraya yaptığı işlem için bu kez 1000 lira istedi. Zaten akaryakıt zamları, yedek parça ve diğer masraflar nedeniyle beli bükülmüş olan taksici esnafımızın bu parayı ödemesi imkansız. Özellikle ilçelerle birlikte bini aşkın taksinin hizmet verdiği Trabzon’da bu kadar kısa sürede ikinci kez yüksek bir ayar ücreti vermek istemeyen esnafımız bize başvurdu. TESOB ve Büyükşehir UKOME olarak, esnaf odalarımız, şoförler odalarımız, durak başkanlarımızla yaptığımız toplantı sonucunda bu fiyatın kabul edilemez olduğu sonucuna vardık. Firma yetkilisiyle yapılan görüşmeler sonucunda da arkadaşımız duyarlılık gösterdi ve taksimetre uyarlarının 650 liraya yapılmasına karar verildi. Taksici esnafımıza hayırlı olsun” dedi.

Son Güncelleme: 21.03.2022 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.