Trabzon’da uyuşturucuya ve kaçakçılığa geçit yok

Trabzon’da emniyet ve jandarma ekipleri tarafından uyuşturucuya ve kaçakçılığa geçit verilmiyor.

09 Ocak 2018 Salı 15:29
Trabzon’da  uyuşturucuya ve kaçakçılığa geçit yok

Trabzon’da 31 Aralık 2017 ve 7 Ocak 2018 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında gerçekleştirilen çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu yakalandı.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 4 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 10 adet mermi, 3 adet kurusıkı tabanca, 21,77 gram esrar, eroin, kokain, afyon ve metamfetamin, 7 litre kaçak içki, 10 bin 135 paket kaçak sigara, 3 adet delici, kesici alet ele geçirildi. Yabancı uyruklu 3 şahsa fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi başlatılırken, değişik suçlardan arama kaydı olan 39 şahıs yakalandı. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan 27 şahsa işlem yapılırken, evden hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu madde kullanımı ve açıktan hırsızlık başta olmak üzere toplam 34 olayda 52 şüpheli şahıs yakalandı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Sürmene ve Köprübaşı ilçelerinde 3 Ocak 2018 günü saat 08.20 sıralarında uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçunu örgütlü olarak işleyen şahıslara yönelik adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şahısların ev ve eklentilerinde arama yapıldı. Yapılan aramalar neticesinde bin 6 adet extacy, 22 gram kubar esrar ve 22 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi, 65 gram kubar esrar maddesi, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet kelebek bıçak, 1 adet muşta, suç geliri olduğu değerlendirilen 800 TL ve 4 adet 12 cal. av tüfeği fişeği ele geçirildi.
Yomra ilçesindeki Sancak Mahallesi'nde 4 Ocak 2018 günü saat 21.00 sıralarında adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan yol kontrol faaliyeti sırasında durdurulan yolcu otobüsünün bagajında yapılan aramada 3 şişe votka ve 148 paket sigara ele geçirildi.
Öte yandan, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında meydana gelen 17 trafik kazasında, 17 şahısın yaralandığı bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.