Trabzon’da Vektörle Mücadele Sürüyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek ve kemirgenlerle mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

22 Mayıs 2020 Cuma 13:11
Trabzon’da Vektörle Mücadele Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, şehir genelinde vektörle (hastalık yayan canlı)  mücadele kapsamında rutin olarak gerçekleştirdiği çalışmalarda 3’üncü periyodu tamamladı. İl genelinde 3’ü teknik olmak üzere 18 personelle 6 ekip halinde yürütülen çalışmalarda, 1951 sivrisinek üreme alanında tablet ve sıvı larvasit kullanıldı. Kemirgen popülasyonunun yoğun olduğu 612 noktaya ise rodentisit (fare mücadele ilacı) bırakıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, fiziksel ve kimyasal mücadelede ilçe belediyeleri ile de iş birliği yaparak etkin bir çalışma sergiliyor.  

VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada “Havaların ısınmasıyla birlikte toplum sağlığını korumak adına 18 ilçemizde rutin olarak gerçekleştirdiğimiz vektörle mücadele çalışmalarımıza yoğun şekilde devam ediyoruz. Fiziksel ve kimyasal mücadelede en büyük zorluğu; kullanılmayan otomobil lastikleri, içi su dolu çiçek saksıları, ağzı açık kovalar, açılıp bırakılan içi su dolu inşaat temelleri ve su ile kaplı bina bodrumları oluşturmaktadır.  Vatandaşlarımızın da bu konuya gerekli hassasiyeti göstererek bizlere destek vermelerini talep ediyoruz. Hemşehrilerimizin vektörle mücadele konusunda belediyemizle iş birliği içerisine girerek Alo İlaçlama Hattımız olan 0462 888 61 01 numaralı telefondan veya Belediyemizin sosyal medya hesaplarından bizlere ulaşmaları, toplum sağlığı adına önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Son Güncelleme: 22.05.2020 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.