Trabzon’da Yunanistan Vize Ofisi açıldı

Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından açılan Vize Ofisi, Trabzon’da hizmete girdi.

15 Nisan 2019 Pazartesi 16:06
Trabzon’da Yunanistan Vize Ofisi açıldı

Yunanistan Vize Ofisi’nin açılışı için düzenlenen törene Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Markos Bolaris, Yunanistan Türkiye Büyükelçisi Petros Mavroidis, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Georgina Soultanapoulou, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, turizm sektörü temsilcileriyle diğer ilgililer katıldı.

Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Georgina Soultanapoulou, törende yaptığı konuşmada, “Trabzon’da Vize Ofisi açarken Trabzon ve bölge halkının vize işlerini kolaylaştırmayı amaçladık. Bölgenin ekonomisi, turistik ve kültürel önemini bilerek, Trabzon ve bölge halkına en hızlı hizmeti vermeyi istiyoruz. Hem iş seyahatlerini hem de turistik ziyaretleri kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. İki halkın yakınlaşması ve işbirliğinin artmasını diliyoruz. Vize Ofisi’ni açarken bize yardımcı olanlara teşekkür ediyoruz. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası da ilk andan itibaren yanımızdaydı” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Markos Bolaris ise, Trabzon’un ekonomik ve turistik önemini bildiklerini vurgulayarak, “Burada bulunmaktan, Trabzon ve bölge halkına bu hizmeti vermekten dolayı mutluyuz. Bölge insanı açısında kolaylık sağlayacaktır. İki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracaktır. İkili komşuluk ilişkileri böyle şeylerden geçiyor. Bu gibi kültürel ilişkiler, kültürel faaliyetler ülkeleri birbirine bağlıyor. Geçmişi ve konumundan dolayı Trabzon çok önemli bir şehir. Bu süreçte bize destek olan Valiliğe, Büyükşehir belediyesine ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yunanistan Vize Ofisi, Trabzon’da Zorlu Grand Otel içinde hizmet verecek.

Son Güncelleme: 15.04.2019 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.