Trabzonlu mobilyacılar Özbekistan'da ilgi ile karşılandı

Trabzon Mobilya URGE projesi kapsamında Özbekistan'ın Taşkent ve Semerkant şehirlerine yönelik düzenlenen Yurtdışı Pazarlama Programı Özbek firmaların yoğun ilgisi ile tamamlandı.

12 Mart 2019 Salı 09:52
Trabzonlu mobilyacılar Özbekistan'da ilgi ile karşılandı

Ticaret Bakanlığı Koordinasyonu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği organizasyonu ve Mobilyacı İş Adamları Derneği işbirliği ile yürütülmekte olan Trabzon Mobilya URGE projesi kapsamında Özbekistan'ın Taşkent ve Semerkant şehirlerine yönelik düzenlenen Yurtdışı Pazarlama Programı Özbek firmaların yoğun ilgisi ile tamamlandı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) organizasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, Özbekistan pazarına yönelik araştırma yapılarak, DKİB’in UR-GE projesinde yer alan firmalar 03-08 Mart 2019 tarihleri arasında Özbekistan’ın Taşkent ve Semerkant şehirlerinde Özbek iş adamları ile ikili iş görüşmeleri ve yerinde Pazar araştırması faaliyetlerinde bulundu.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) UR-GE projesinde yer alan toplam 11 adet mobilya firması programa Özbekistan’ın başkenti Taşkent’teki temasları ile başladı. Taşkent’te gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er ve Ticaret Müşaviri Abdullah Yavuz ile mobilya sektöründe faaliyet gösteren Özbek iş adamları katıldı. Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er ve Ticaret Müşaviri Abdullah Yavuz Türker tarafından Türk mobilyacılara, Özbekistan'daki ekonomik reformlar ve mobilya sektöründeki gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Sonrasında Taşkent’teki Mobilya ithalatçısı firmalarla ikili iş görüşmelerinde bulunuldu.

Özbekistan pazarında önemli ilginin olduğu mobilya firmalarımız Taşkent’ten sonra Özbekistan’ın ikinci önemli kenti olan Semerkant’a geçerek burada da pazarlama incelemesinde bulunarak, ithalatçı ve sektörün önde gelen firmaları ile ikili iş görüşmelerinde bulunuldu.

Taşken ve Semerkant’ta toplam 60’ın üzerinde Özbek firmasının katıldığı ikili iş görüşmelerinde toplamda 90’ın üzerinde ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilmiş olup, Trabzon merkezli mobilya firmaları bu görüşmelerden sonuç alınacağını belirtti.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği yetkililerinin de yer aldığı Özbekistan Mobilya sektörü Pazar Araştırması faaliyeti hakkında yapılan değerlendirmelerde; Türk ürünlerine yönelik önemli ilgi ve tercihte önceliğin bulunduğu Özbekistan’da, iş görüşmesi yapılan iki kentte Türk firmaları ve ürünlerine önemli ilginin olduğu, programa katılan firmalarımız bu görüşmelerde talep edilen bilgiler ve yapılan görüşmeler çerçevesinde çalışmalarını yapmaları ile Trabzon’dan Özbekistan’a Mobilya ihracatının başlayacağını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sinan 2019-08-06 04:45:15

Ben mobiliya montajcisiyim iş ariyorum

Avatar
Ali 2019-09-27 10:35:53

Mobilya dekorasyon imalat montaj işi yapıyorum şuan da Özbekistan Dayım. İş arıyorum 99 364 92 04