Trabzonspor 3 puanı hanesine yazdırdı

06 Ağustos 2022 Cumartesi 07:52
Trabzonspor 3 puanı hanesine yazdırdı

Trabzonspor'un Spor Toto Süper Lig’in açılış maçında deplasmanda İstanbulspor’u 2-0 mağlup etti maçın ardından Teknik Direktör Abdullah Avcı basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Abdullah Avcı “Futbolun iyileştirme gücü herkese iyi gelsin. Saygının, sevginin, fair-play’in olduğu, herkesin birbirine saygı gösterdiği, hataların çok konuşulmadığı, iyi niyetle bakılan bir sezon diliyorum. Şampiyon olan takımlar için ilk maçlar her zaman çok zordur. Bugün aslında oyunu ilk yarıda kopartabilirdik. Olmayınca her an rakip oyuna girmeye çalışıyor. Özellikle Süper Kupa’da da burada da hem taç hem duran top organizasyonlarımız var. Bugün 2 haftadır duran toplardan maçı çözüp puanları cebimize alabiliyoruz. Oyuncularım ne söylersem yapmaya çalışıyorlar bence bu çok değerli. Her şeyden önce onlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sezonun oldukça yoğun geçtiğini ve ara vermeden hazırlıklara başladığımızı hatırlatan Avcı “Çok fazla ara olmadan Süper Kupa’yı aldık ve 1 hafta sonra bugün ilk lig maçımızı oynuyoruz. Konsantre olmak bu durumlarda kolay olmuyor ama biz gol yemeden devam ediyoruz. İstanbulspor’a da teşekkür ediyorum. Benim sekiz buçuk yılımın geçtiği, futbolculuğumda iki şampiyonluk yaşadığım. Antrenörlük mesleğine adım attığım, benim için çok değerli bir kulüp. Bugün 2004 – 2005 sezonunda Allah rahmet eylesin Kazım Koyuncu en son maçını burada seyretmişti ve yine İstanbulspor maçıydı. Trabzonspor için ne anlam ifade ettiğini herkes çok iyi biliyor. Onu da burada hatırlamış olalım“ dedi.

 Avcı, lige iyi bir başlangıç yaptığımızı belirtip taraftarımıza da teşekkür ederek “Bugün buraya gelip bizi desteklediler. Önümüzdeki hafta kendi evimizde bize çok iyi bir şekilde destek olacaklarını düşünüyorum. Haftaya da kazanıp 6 puan ve sonra en önemli hedeflerimizden biri Şampiyonlar Ligi’ne hem fiziksel hem zihinsel olarak hazırlanacağız” şeklinde konuştu.

Hamsik’in sakatlığına değinen  Abdullah Avcı “Hamsik ile beraber başka o olmadığı zaman başka bir oyun tercih ediyoruz. Farklı oyun planlarımız hazır. Doğucan da iyi gidiyor. Bu konular hakkında çalışıyoruz” dedi.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirten Avcı “Burada önemli başarılar kazandık. Bende yeri çok ayrı olmuştur. Buraya sahip çıkmaya devam edelim” ifadelerini kullandı.

Rezerv lig hakkındaki görüşlerini de aktaran Avcı sözlerini şöyle tamamladı;
“Buradaki oyuncular rekabet ortamında gelişeceklerdir. Daha da iyileştirmeler gelecek zamanlarda olacaktır. Tesiste futbol oynayarak oyuncu gelişmez. Profesyonel liglerde oyuncularımızı oynatmamız lazım. Rezerv Lig’in ismine kabulüm açılımına değilim. Şampiyonlar Ligi için ise önce bir Play- Off maçımız var ona hazırlanıp Şampiyonlar Ligi’ne kalalım. Sonrasını adım adım konuşalım.”

Son Güncelleme: 06.08.2022 08:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.