Trabzon’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü

Trabzon’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı Törenlerle Kutlandı.

24 Şubat 2019 Pazar 12:32
Trabzon’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü dolayısıyla Trabzon Valiliğinde tören düzenlendi.

Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, il protokolü, askeri ve mülki erkân, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Valilik önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Burada konuşma yapan Bakan Soylu, bir büyük hatırayı ve destanı yeniden hatırlamak, dersleri tekrar ezberlemek üzere alana gelen herkese teşekkür etti.Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutlayan Sn. Soylu, "Bu vesileyle bu başkaldırıya, bu itiraza emeği geçen isimsiz tüm kahramanlarımızı, ecdadımızı, dedelerimizi, ninelerimizi, İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu kararlılık mücadelesinin destanını yazan tüm büyüklerimizin her birini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ne Trabzon ne de bu güzel ülke, sadece havasından, suyundan dolayı bize vatan olmuş değildir. Burada yaşadıklarımız var. Bu toprağın üzerinde geçmişimiz, tarihimiz, acı tatlı hatıralarımız, yaşanmışlıklarımız, büyüklerimizin izleri olduğu için Trabzon bize vatandır." diye konuştu.

"Eğer biz hatıralarımızı kaybedersek, eğer büyüklerimizden aldığımız izleri kaybedersek, onların bize bıraktığı büyük ve kutlu manevi mirası kaybedersek, değerlerimize, inancımıza, irademize, özgürlüğümüze, bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkmazsak işte o zaman Trabzon yine manen de olsa işgal altında demektir." ifadesini kullanan Sn. Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"101 yıl önceki işgalcilerin, ilk iş olarak vilayet arşivini imha etmeleri elbette ki tesadüf değildir, bu milleti köklerinden koparmanın gayretidir. Yüz yıl önce yaşanan savaşlar, işgaller, bilesiniz ki bitmiş değildir. Bizim topraklarımızda olmasa bile, şu an dünyanın başka yerlerinde işgaller, katliamlar, vekalet savaşları, çatışmalar aynen devam etmektedir. Öyleyse kimse 'bitti', 'artık bir daha olmaz' diyemez. Dünyada, Orta Doğu'yu, Anadolu'yu elinde bulundurmak isteyen, dünyayı buradan yönetmek isteyen bir irade, hala varlığını korumaktadır, ilk hedeflerinden birisi cennet vatanımız, güzel ülkemiz Türkiye'dir. İlk fırsatta bunu gerçekleştirebilmek arzusuna sahiptir. Dün her ne yaşanmışsa, dün hangi işleri yarım kalmışsa, bugün veya yarın onu tamamlama azimlerinde herhangi bir eksiklik söz konusu değildir."

Her zaman güçlü olmak gerektiğinin altını çizen Sn. Soylu, "İstikrarımızı güçlü, üretimimizi, ekonomimizi ama en önemlisi birlik ve beraberliğimizi güçlü tutmak, yapılanlara, kazanımlara sahip çıkmak ve dostumuzu, düşmanımızı hep birlikte iyi tanımak zorundayız. Dünün mücadelesini iyi anlamak, gereken dersleri çıkarmak, sanki hemen yarın aynısını yaşayacakmış gibi hep birlikte hazırlıklı olmak zorundayız." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un Kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 39. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 24’üncü Halk Koşusu ile 4’üncü 10 km koşularının startını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Valiliğimizi ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.

Törenler Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen çeşitli programlarla devam etti.

Son Güncelleme: 24.02.2019 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.