Trabzon'un sahilini değiştirecek projede imzalar atıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma arasında imza töreni düzenlendi

31 Mart 2021 Çarşamba 12:15
Trabzon'un sahilini değiştirecek projede imzalar atıldı

Trabzon’un sahil bölgesinin çehresini değiştirecek, ‘Ganita Faroz Sahil Bandı Düzenleme Projesi’nde ihaleyi Zigana Peysaj Mühendislik Firması ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalandı. Sözleşmeye imzaları Trabzon Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Murat Zorluoğlu, Zigana Peysaj Mühendislik Firması adına da Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Reis attı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarihi binasında düzenlenen ‘Sözleşme imza’ törenine Trabzon’daki yerel ve ulusal medya mensupları büyük ilgi gösterdi.

PROJENİN MALİYETİ 47,5 MİLYON TL
Sözleşme imza töreninde projenin maliyetinin 47,5 Milyon TL olduğu kaydedildi. Sözleşme imza töreninde konuşan Başkan Murat Zorluoğlu, “Bizim çocukluğumuzda sıklıkla gittiğimiz önemli bir lokasyonda. Zaman içinde şehrin gelişmesiyle birlikte, orası artık çok da fazla insanların gidebildiği yer olmaktan çıktı. Bunun çeşitli sebepleri var. Ben buna girmek istemiyorum. Ancak şunu ifade etmeliyim ki, Ganita Bölgesi Trabzon insanı için asla vazgeçilmeyecek bölgeydi. Tekrar buranın eski önemine kazanması için süratle çalışma gerçekleştirdik. Proje hazır, kaynak bulundu, sözleşmesini imzalayacağız. Yüklenici firma gerekli çalışmaya başlayacak.

BİZİM PROJELERİMİZ GÜNLÜK PROJELER DEĞİL
Bizim çalışmalarımız, projelerimiz günlük projeler değiller. Ayrıntılı, gerçekten şehre dokunan, gerçekten alt yapı ve üst yapısıyla uzun yıllar hizmet verecek çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bir kaç yıl içinde şehir görecek. 2 yıl geçti. Her yerde projelerimiz yavaş yavaş filizlenmeye başladı.Bu önemli projemizin sözleşmesini imzalayacağız. Ganita - Faroz arasında yaklaşık 3 km’lik alan. 200 bin metre karelik lokasyon. Burada gerekli yerli, gerek yabancı ziyaretçilerimiz, Trabzon’da yaşayan kıymetli vatandaşlarımız için yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. En önemli özelliği tarihi anlamda Ganita Bölgesinin değeri. Ama aynı zamanda Meydan bölgesinden, yürüme mesafesinde bir destinasyon.

TRABZON’UN EN ÇOK ŞİKAYET ETTİĞİ KONULAR...
Trabzonluların en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi denize ulaşamamak. Sahil yolu yapıldıktan sonra bu şikayet artarak bugüne kadar geldi. Ganita Faroz projemizde vatandaşlarımızın denizle buluşmalarını ve orada konforlu zaman geçirmeleri sağlayacak projeyi başlatıyoruz.

PROJEDE NELER OLACAK?
1 adet, büyük restoran, 3 adet kafe restoran, bir adet kitap kafe şeklinde kullanabileceğimiz yerimiz var, tatbiki 7 adet fındık büfemiz var, 150 metre kare 2 adet ahşap seyir terası, 2 adet 40 metre uzunluğunda ensiz terası, 7 adet denize dik uzanan iskelemiz var, 1 adet sonsuzluk penceresi, 1 adet gün batımı terası, 2500 metre yürüyüş yolu, 2830 metre bisiklet yolu..Ganita’dan Faroz kadar yürüyüş yollarını dizayn ediyoruz. Oradan da küçük köprüyle bisiklet yoluna bağlamış oluyoruz.

BİRDEN FAZLA GÜZELLİKLER
"Çocuk oyun alanları, kaykay pisti, fitnes alanları, seyir terasları bu bölgede vatandaşlarımızın yararlanacakları diğer aktiviteler. Ganita Faroz bölgesinde oluşturacağımız bu alanla vatandaşlarımıza birden fazla güzellikler sunmaya gayret ediyoruz. Her kesime hitap edecek, güzel vakit geçirmesine olanak sağlayacak bir takım aktiviteler bu projeye yayılmış durumda."

PROJENİN BEDELİ 47,5 MİLYON TL
"Yeşil dostu proje. Bin 307 geniş yapraklı ağaç var. 247 iğne yapraklı ağacımız var. Ama aynı zamanda 100 bine yakın, çalı ve otsu bitkilerle bu projeyi yem yeşil gösterecek dokunuşlarımız olacak Çok heyecan verici, şehrimiz adına büyük kazanım olacak çalışmadır. Uzunca bir süre projesinin üzerine çalıştık. 47,5 milyon TL’lik sözleşme bedeli var."

Son Güncelleme: 01.04.2021 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.