TSGİAD Bankaların faiz oyununa dur demek gerekiyor

TSGİAD Başkan Yardımcısı Sabri Bayrak çağrı yaptı:Bankaların faiz oyununa dur demek gerekiyor!

18 Mart 2018 Pazar 13:12
TSGİAD Bankaların faiz oyununa dur demek gerekiyor

Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı olan ve Bayrak İnşaat sahibi Sabri Bayrak, konut sektöründeki sorunlara değinerek yetkililere çağrı yaptı. Faiz oranların devlet eliyle birlikte yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken İşadamı Sabri Bayrak, “İnsanlar artık yatırım yapmıyor. Birikmiş paralarıyla birlikte bankalardan faiz getirileriyle yaşıyor. Daire almak isteyenler ise yüksek konut faizlerinden korkuyor. Bankaların bu faiz oyununa dur demek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Devletin bu noktada yaptırımlarının olması gerektiğinin altını çizen Bayrak şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de inşaat sektöründe anormal bir durgunluk var. Bunun etkenleri çok fazladır. Ülkemizin içerisinde bulunduğu savaş ortamı, döviz hareketlilikleri önemli bir etken olmakla birlikte en fazla etkenden bir tanesi de bankaların faizlerinin yükselmesi oldu. Birikmiş parası olan kişiler artık konuta yatırım yapmıyor. Ben paramı bankaya yatırıyorum, oradan gelir elde ediyorum, neden daireye paramı yatırayım düşüncesinde. Bu düşünce de ticareti anormal bir şekilde etkiliyor.

BALTALAMA YAPIYOR

Bu konuda mutlaka devlet eliyle yaptırımlar uygulanmalıdır. Bankaların verdiği faiz getiri oranları büyük bir baltalama yapıyor. Bugün inşaat sektörünün ve ticaretin canlanabilmesi için kesinlikle faiz oranlarının düşürülmesi gerekmektedir. İnsanların alım gücünü yükseltmek için konut faizinin ise mutlaka yeniden yüzde 1 oranının altına gerilemesi gerekmektedir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.