TTSO Müşterek Meslek Komiteleri toplantısı yapıldı

30 Eylül 2021 Perşembe 12:58
TTSO Müşterek Meslek Komiteleri toplantısı yapıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Müşterek Meslek Komiteleri toplantısı pandemi tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak yapıldı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu başkanlığında yapılan toplantının ilk bölümünde son altı ayda yapılan oda çalışmalarını kapsayan faaliyet filmi izlendi. Başkan Hacısalihoğlu toplantının amacının altı ayda bir araya gelen müşterek meslek komiteleri üyelerinin sorunlarını gündeme getirmesi ve yapılan çalışmalar hakkında üyelere bilgi verilmesi olduğunu söyledi.

Hacısalihoğlu, meslek guruplarından gelen görüş ve önerileri dinleyerek bazı konularda bilgilendirmede bulundu. Başkan Hacısalihoğlu, “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) aldığı kararla bundan sonra özel sektöre yapacak olduğu destekleri kredi faiz desteği olarak vereceğini vurgulayarak, “Dolayısıyla bundan sonraki süreçte özel sektörün yapacak olduğu yatırımların faizleri DOKA tarafından karşılanmak üzere bir program yürütülmektedir. Bu doğrultuda geçmişteki gibi özel sektörün bir çağrı beklemesine gerek yok. DOKA kapsamında destek olunacak başlıklar bilinmektedir. Bu başlıklarda çağrı beklenmeden burada projelerinizi sunmaya başlayabilirsiniz” dedi.

“TRABZON ENDÜSTRİ BÖLGESİ VE YATIRIM ADASININ 2022 YATIRIM PROGRAMINA ALINMASINI BEKLİYORUZ”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Yatırım Adasında uygulama projesinin tamamlanarak yatırım programına alınması konusunda zaman kaybetmemek için bir çalışma başlattıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Proje önümüzdeki Kasım ayında tamamlanarak teslim edilmek üzere ihale yapılmıştı. Bu arada önemli olan bunun yatırım programına alınmasıdır. Burada tekrarlamak gerekirse Trabzon Endüstri Bölgesi ve Yatırım Adası tamamen kanun gereği kamu tarafından, devlet tarafından altyapısı dolgu ve buna bağlı olarak yol, kanalizasyon, içme suyu, doğalgaz, elektrik gibi tüm altyapının tamamlanarak yatırımcılara tahsisi öngörülen bir kanuni düzenlemedir. Bu kanuni düzenleme içerisinde buradaki işlemleri yapacak olan yönetici şirket Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurmuş olduğu bir şirkettir. Şimdi bizim beklentimiz, bu projenin 2022 yatırım programına alınmasıdır. Altyapının yapılması ve buna bağlı olarak da üst yapının bakanlık tarafından belirlenmiş olan başlıklar doğrultusunda sektörlere orta ve yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi amacıyla tahsisidir. Yatırım Adası’nın tanıtımı konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Çinlilerin ilgisinin olduğunu biliyoruz. Daha önce Çin Büyükelçisinin ve Çin İşadamları Derneğinin kalabalık bir heyetle bölgemize gelip proje ile ilgilendiklerini de hatırlatmak isterim. Daha önce de Güney Kore Büyükelçisi kalabalık bir iş adamları heyeti ile odamızı ziyaret ederek proje ile ilgilendiklerini bizlere ilettiler. Hollanda Büyükelçisine de odamızı ziyaret etiğinde Yatırım Adasını sunduk. Hollanda’nın dünyada en çok yatırımı olan ülke olduğunu hatırlatmak istiyorum.”

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi Projesinin de önemli olduğuna işaret eden Hacısalihoğlu şunları söyledi:

“İnşaat altyapı çalışmaları tamamlandı ve temizlik işlemlerine de başladık. Önümüzdeki günlerde sizlerle birlikte ziyaret ederek iş dünyamıza tanıtımını yapacağız. İnovasyon ve biyoteknoloji alanında Ar-Ge çalışmalarına bağlı olarak yüksek teknolojiye alanında faaliyet gösterecek tüm yatırımcılarımızı bölgeye bekliyoruz.”

“HİNDİSTAN’A İŞ GEZİSİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Başkan Hacısalihoğlu, “Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak şehrimize gelen Hindistan Büyükelçisi ve DEİK iş konseyi başkanımızla birlikte toplantı gerçekleştirildi. Burada yapmış olduğumuz görüşmelerde nasıl bir işbirliği yapabileceğimizi görüştük. Büyükelçi Karadeniz bölgesini geniş kapsamlı olarak gezdi gördü. İfadesine göre de burası İsviçre’den çok daha güzel ve Hindistan’da tanıtılmasını istedi. Görüşülen konulardan birisi de düğün turizmi, bunun yanında ticari işbirliği ve müteahhitlik sektöründe çok büyük açık olduğunu görüştük. Hindistan’daki turizm ve ticari işbirlikleri anlamında fırsatları pandeminin azılmasından sonra bir iş gezisi düzenleyerek yerinde göreceğiz. Meclisimizle birlikte bu iş gezisini birlikte organize edeceğiz, bunu buradan duyurmak istiyorum. Hep birlikte yerinde görüp Hindistan’ı daha iyi tanımak gerektiğine inanıyorum.”

Toplantının son bölümünde İntizam Seyda Durgun ve Sayım Adanur iş dünyasına yönelik görüş ve önerilerde bulundular.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.